V. B - 2018 / 2019


Osztályfőnök: Erdei István
01. Ádám E. Petra
02. Alfatter A. Adolf-Attila
03. Antonie S. Anita-Nicoleta
04. Balogh T.S. Timea
05. Bernath-Rauch L.A. Sonya
06. Blaskó L. Péter
07. Bohács T.J. Jázmin
08. Csiki A. Vivien-Madlen
09. Debrenti Zs.Gy. Kinga-Dóra
10. Dobé A.L. Márk-István
11. Felföldi-Bod A.Cs. Dániel
12. Hankó M.A. Alexandra
13. Jaczko R. Tamás
14. Janota L.J. Hanna
15. Karacs E. Viktoria-Zsófia
16. Kiss S.E Virág-Sára
17. Kovács I. Eszter-Anna
18. Lovas A.S. Éva-Timea
19. Merai L. László
20. Páll-Zsigmond A.Zs. Andor
21. Szatmári Cs.J. Vivien
22. Szilagyi F. Csenge-Bernadett
23. Szücs Z. Leonard
24. Végh A. Mirjam
25. Vesa J. Tamás-László


2018. november 26.

Ady-séta az ötödikesekkel

Ady-séta az ötödikesekkel Ady Endre születésének évfordulója környékén az ötödikesek, mint minden évben, idén is Ady Endre és Nagyvárad kapcsolatáról szóló sétán vettek részt.  Az esőtől sem megriadó kisdiákok felkeresték azokat az emlékhelyeket, ahol nagyváradi tartózkodása idején Ady Endre megfordult, meghallgatták az egyes helyszíneken elhangzó rövid ismertetőt, majd válaszoltak a villámkérdésekre. A séta az Ady Endre Emlékmúzeumnál ért véget, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúját.

2018. november 02.

5. B - Iskola másként - Péntek

5. B - Iskola másként - Péntek Az összegyűjtött információ alapján elkészült az 5.B kreatív plakátja, mely nagyon sok munkát és időt igényelt. Pozitív tapasztalatokkal és egy csomó új ismerettel zárult az Iskola másképp- hét. A gyerekek nagyon elfáradtak, és mi, tanárok  is.

2018. november 01.

5.B - Iskola másként - Csütörtök

5.B - Iskola másként - Csütörtök A mai nap vendégünk volt a Máltai Szeretetszolgálat két képviselője, akik bemutatták a tevékenységüket, táboraikat, hogyan lehet segíteni a rászorulóknak. A diákok adományokat is gyűjtöttek, és hoztak az osztályba. Nagyon jól sikerült a kicsik előadása, sok tapssal jutalmazták. Finom almás sütit és üditőt kapott a nézőközönség. Az osztály többi tagja szorgalmasan gyűjtögette az információkat a többiektől,  s a nap végén összefoglaltuk mindezeket. Jó kis nap volt, mindenki kellemesen elfáradt

2018. október 31.

5. B - Iskola másként - Szerda

5. B - Iskola másként - Szerda

Az 5.B feladata a máltai kultúra, művészet, népviselet bemutatása volt. Csoportokban dolgoztak, és egyénileg is  végeztek kutatást, hogy összegyűjtsék a legfontosabb információkat. Az adatok mellett képanyagot is kerestek, és összeállitottak egy rövid bemutató plakátot. Végül  főpróbára került sor, ahol  felolvasták a szövegüket.2018. október 30.

Iskola másként - A keddi napot az 5.A és 5.B a Nymphaeában töltötte.

Iskola másként - A keddi napot az 5.A és 5.B a Nymphaeában töltötte.

A keddi napot az 5.A és az 5.B a Nymphaeában töltötte.

Mindenki jól érezte magát, nagy sikert aratott a piros és kék csúszda, de a merészebbek a tölcsért is kipróbálták. Volt, aki a tériszonyát próbálta legyőzni  a lengőhídon való átkelésnél, vagy  a vízicsatában győzedelmeskedett. Közösségépítő és szervező készségüket bizonyították és egymásra is  odafigyeltek.

Kissé elfáradva, de élményekkel gazdagon tértek haza a kis pancsolók.2018. október 29.

Üvegfestés a rajzteremben az 5.B-vel

Üvegfestés  a rajzteremben az 5.B-vel A "másként-hét" egyik kedves meghívottja, vendégünk, Tóth Beáta beavatta az 5.B osztály tanulóit és felügyelő tanárait (Czirják Enikő, Erdei István, Durne Estera) e technika rejtelmeibe. Fóliára és üvegre is rajzoltunk motívumokat, melyekből kiállítás is született a tevékenység végén. Az osztályteremben a falat dekoráltuk, papírt hajtogattunk, és előkészületeket végeztünk a heti feladat megoldásához.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad