VIII. B - 2021 / 2022


Osztályfőnök: Erdei István
01. ÁDÁM E. PETRA
02. ALTFATTER A. ADOLF-ATTILA
03. ANTONIE S. ANITA-NICOLETA
04. BALOGH T.S. TIMEA
05. BARDOS I.Ş. INGRID
06. BERNATH-ROUCH L.A. SONYA
07. BLASKÓ L. PÉTER
08. BOHÁCS T.J. JÁZMIN
09. CSIKI A. VIVIEN-MADLEN
10. DEBRENTI Z.G. KINGA-DÓRA
11. DOBÉ A.L. MÁRK-ISTVÁN
12. FELFÖLDI-BOD A.C. DÁNIEL
13. HANKÓ M.A. ALEXANDRA
14. JACZKO R. TAMÁS
15. JANOTA L.J. HANNA
16. KARACS E. VIKTORIA-ZSÓFIA
17. KISS S.E VIRÁG-SÁRA
18. KOVÁCS I. ESZTER-ANNA
19. LOVAS A.S. ÉVA-TIMEA
20. MERAI L. LÁSZLÓ
21. MURVAI Z.M. NIKOLETT
22. PÁLL-ZSIGMOND A.Z. ANDOR
23. SZATMÁRI C.J. VIVIEN
24. SZILAGYI F. CSENGE-BERNADETT
25. SZÜCS Z. LEONARD
26. VÉGH A. MIRJAM
27. VESA J. TAMÁS-LÁSZLÓ


2019. június 06.

Biciklis piknik

Biciklis piknik A jó időt kihasználva, május 19-én az 5.B osztály biciklis pikniket szervezett apák napjára. Kellemes kikapcsolodás volt a síteri tóparton, mindenkit elvarázsolt a táj szépsége. Az apukák és a gyerekek nagyon jól szórakoztak. Volt biciklitúra, miccssütés, bográcsozás, focizás. Szülinapi tortás ünnepléssel zárult ez a remek nap.

2018. november 26.

Ady-séta az ötödikesekkel

Ady-séta az ötödikesekkel Ady Endre születésének évfordulója környékén az ötödikesek, mint minden évben, idén is Ady Endre és Nagyvárad kapcsolatáról szóló sétán vettek részt.  Az esőtől sem megriadó kisdiákok felkeresték azokat az emlékhelyeket, ahol nagyváradi tartózkodása idején Ady Endre megfordult, meghallgatták az egyes helyszíneken elhangzó rövid ismertetőt, majd válaszoltak a villámkérdésekre. A séta az Ady Endre Emlékmúzeumnál ért véget, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúját.

2018. november 02.

5. B - Iskola másként - Péntek

5. B - Iskola másként - Péntek Az összegyűjtött információ alapján elkészült az 5.B kreatív plakátja, mely nagyon sok munkát és időt igényelt. Pozitív tapasztalatokkal és egy csomó új ismerettel zárult az Iskola másképp- hét. A gyerekek nagyon elfáradtak, és mi, tanárok  is.

2018. november 01.

5.B - Iskola másként - Csütörtök

5.B - Iskola másként - Csütörtök A mai nap vendégünk volt a Máltai Szeretetszolgálat két képviselője, akik bemutatták a tevékenységüket, táboraikat, hogyan lehet segíteni a rászorulóknak. A diákok adományokat is gyűjtöttek, és hoztak az osztályba. Nagyon jól sikerült a kicsik előadása, sok tapssal jutalmazták. Finom almás sütit és üditőt kapott a nézőközönség. Az osztály többi tagja szorgalmasan gyűjtögette az információkat a többiektől,  s a nap végén összefoglaltuk mindezeket. Jó kis nap volt, mindenki kellemesen elfáradt

2018. október 31.

5. B - Iskola másként - Szerda

5. B - Iskola másként - Szerda

Az 5.B feladata a máltai kultúra, művészet, népviselet bemutatása volt. Csoportokban dolgoztak, és egyénileg is  végeztek kutatást, hogy összegyűjtsék a legfontosabb információkat. Az adatok mellett képanyagot is kerestek, és összeállitottak egy rövid bemutató plakátot. Végül  főpróbára került sor, ahol  felolvasták a szövegüket.2018. október 30.

Iskola másként - A keddi napot az 5.A és 5.B a Nymphaeában töltötte.

Iskola másként - A keddi napot az 5.A és 5.B a Nymphaeában töltötte.

A keddi napot az 5.A és az 5.B a Nymphaeában töltötte.

Mindenki jól érezte magát, nagy sikert aratott a piros és kék csúszda, de a merészebbek a tölcsért is kipróbálták. Volt, aki a tériszonyát próbálta legyőzni  a lengőhídon való átkelésnél, vagy  a vízicsatában győzedelmeskedett. Közösségépítő és szervező készségüket bizonyították és egymásra is  odafigyeltek.

Kissé elfáradva, de élményekkel gazdagon tértek haza a kis pancsolók.2018. október 29.

Üvegfestés a rajzteremben az 5.B-vel

Üvegfestés  a rajzteremben az 5.B-vel A "másként-hét" egyik kedves meghívottja, vendégünk, Tóth Beáta beavatta az 5.B osztály tanulóit és felügyelő tanárait (Czirják Enikő, Erdei István, Durne Estera) e technika rejtelmeibe. Fóliára és üvegre is rajzoltunk motívumokat, melyekből kiállítás is született a tevékenység végén. Az osztályteremben a falat dekoráltuk, papírt hajtogattunk, és előkészületeket végeztünk a heti feladat megoldásához.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad