VI. A - 2021 / 2022


Osztályfőnök: Csepregi Imola Eszter
01. BALOGH Z. ROLAND
02. BENEDEK Á. DÁVID
03. CSOMPO N.M. KYRA-PATRICIA
04. DOBRAI A. HANNA-VIKTÓRIA
05. FODOR Á. LILLA
06. GAÁL E.P. MILÁN
07. GAL A. SOPHIE
08. GEAMBAŞU F. AMMON-FLORIN
09. HABINYÁK I.S. STEFÁNIA
10. HALÁSZ C.Z. ÁDÁM
11. HERMAN H.I. ALEX-DÁVID
12. ISTVÁN-LŐRINCZ Z. PÉTER
13. IUHAS G.A. ADRIAN-GERGŐ
14. KISS V.R. BEÁTA-TÜNDE
15. KÖTELES F. ZÉTÉNY
16. MARKUS Z. MILÁN
17. PEREI E. NÁNDOR
18. PUSKÁS A.F. DÁVID-FERENC
19. RIDI F.I. ZSUZSA
20. SZOTAK B. ANZELM-BARNA
21. TEMPFLI Z. ZSUZSANNA
22. ÜVEGES I. ISTVÁN
23. VAD S. VIVIEN
24. VARGA K. NOÉMI-KITTI
25. VASS A.G. DÓRA
26. VASS C. GRÉTA-ÁRVEN


2021. december 22.

Ünnepre hangolva

Ünnepre hangolva

„Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted  ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad.” (Ézsaiás 60,1-2) – hangzott a gyermekek hitvallása december 21.-ének estéjén a Nagyvárad-Úvjárosi Református Templomban, mely otthont adott a 6.A osztály diák adventi műsorának. Hálásan köszönjük a gyülekezet lelkészeinek, akik lehetőséget biztosítottak az együtt ünneplésre ezen az Adventen. A 6.A osztály diákjai örömmel, izgalommal telve, hálás szívvel tettek bizonyságot a várakozás csodájáról , amire sajnos tavaly nem volt lehetőségük a járványhelyzet miatt. Nagy öröm, hogy ez megvalósulhatott.   2021. december 21.

Karácsonyi dalok a tanáriban a 6. A-val

Karácsonyi dalok a tanáriban a 6. A-val A 6.A-sok dalolásával kezdődött diákjaink karácsonyi köszöntése. Minden évben, a karácsonyi szünet előtt, az adys kis-és nagydiákok ezzel kedveskednek tanáraiknak, és előidézik a közelgő ünnep hangulatát is. A 6.A-sok karácsonyi éneklését Csepregi Imola tanárnő, osztályfőnök, készítette elő.

2021. december 21.

Idegen nyelvű karácsonyi dalok a tanáriban a 6.A-val

Idegen nyelvű karácsonyi dalok a tanáriban a 6.A-val A 6.A-sok nemcsak magyar nyelvű karácsonyi dalaikkal örvendeztették meg a jelenlévők szívét, de angol nyelven is köszöntötték a közelgő szép ünnepet. A diákokat angoltanáruk, Koncz Brigitta tanárnő készítette fel.

2021. május 20.

Szent László-mondák - a Varadinum jegyében

Szent László-mondák - a Varadinum jegyében

A Festum Varadinum ideje alatt az Ady-líceum ötödikesei is megemlékeztek Várad alapításáról és városalapító szent királyunkról. Mivel a Szent Lászlóhoz kötődő mondákat kódexeink, krónikáink őrizték meg, ezért az 5.B-sek általuk választott Szent László-mondák szövegének részleteit írták le egy szintén általuk megtervezett és elkészített kódexlapra. A lapot a középkori kódexek mintájára iniciálékkal és miniatúrákkal díszítették.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad