Intelligenciateszt és látogatás a biztonságos vezetés laborban (11.F)

2023. április 03.

Második aktivitásunk arról szólt, hogy diákjaink  a Gardner-teszt 70 darab kérdéssorát küzdötték végig. A teszt kitöltése során mindenki szembesült azzal, amit akart, vagy épp nem akart megtudni önmagáról, készségeiről, sajátosságairól stb. A teszt levezetését iskolánk pszichológusa, Luka Enikő végezte el.

A továbbiakban ellátogattunk a nagyváradi Biztonságos vezetés laborba, ahol megtudtuk, hogyan legyünk elővigyázatosak a környezetünkkel, miként viselkedjünk az utcán, akár gyalogosan, akár vezetés közben. Speciális szemüvegek segítségével kipróbáltuk, milyen az egyensúly, a tájékozódàs, amennyiben alkohol vagy drog befolyásoltság alatt közlekedünk, majd valós ütközést (15km/h) is àtélhettünk, természetesen ellenőrzött körülmények között a biztonsági öv becsatolàsàval!




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad