Aki szereti a munkáját, kiteljesedhet benne! Látogatás a Qubiz cégnél

2023. október 23.

Október 23-án a 11.D osztály a nagyváradi Qubiz szoftverfejlesztő cégnél tett látogatást. A tágas konferenciateremben Szűcs Frigyes Krisztián marketing szakember, Vigh Szilárd csoportvezető programozó és Kucsera Norbert UX/UI designer fogadott minket.

Egy rövid cégismertetőből megtudtuk, hogy a céget 2008-ban alapították és többszáz alkalmazottjuk van a váradi és kolozsvári székhelyükön.

Az érdekes, interaktív bemutatót játékkal kezdtük, melyből kiderült, hogy az osztályunk kedvenc tantárgyai a fizika, a torna és a matek.

Ezután vendéglátóink saját karrierútjukról, tapasztalataikról meséltek a diákoknak. Az egyetem jó alapot biztosít a szaktudás megszerzéséhez, de a gyakorlati ismeretekre legjobban valós munkakörnyezetben, valós problémákat megoldva tehetünk szert. A siker egyik titka az, hogy legyünk képesek kamatoztatni a megszerzett tudást.

Ezután csapatjáték közvetkezett. Ebből kiderült, hogy a piackutatás, a feladat elemzése, annak pontos ismerete és a hatékony kommunikáció nagyon fontosak a kívánt cél elérése érdekében.

Ezt követően hallhattunk a cégnél zajló projektekről, melyek között vannak kisebbek és nagy léptékűek is, melyeken akár 50-nél is több ember dolgozik. Meglepődtünk azon is, hogy milyen sokféle munkakör létezik a cégnél.

A bemutató után bejártuk az épületet. Séta közben megfigyelhettük azokat a belsőépítészeti törekvéseket, amelyek inspiráló környezetet igyekeznek biztosítani a munkavégzéshez. A munkatársak felfrissülését szemet gyönyörködtető kert, ping-pong asztal, sportpálya, X-box terem és relaxációs helységek szolgálják.

Köszönjük az érdekes, tartalmas, tanulságos bemutatót!

 

Puskás Ágnes

tanár

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad