'doar ÎMPREUNĂ putem face minuni'

2023. december 07.

În acest an școlar, 2023 - 2024, în Liceul Teoretic „Ady Endre” a inițiat Proiectul Umanitar și de Voluntariat „Zâmbet pentru copii” care are ca scop educarea elevilor în spiritul toleranţei, al implicării şi responsabilizării lor la nivelul comunităţii noastre şcolare şi locale.

Proiectul local „Zâmbet pentru copii” aduce alături de noi mai multe instituții din orașul nostru, pentru că doar ÎMPREUNĂ putem face minuni. Așadar, încercăm să facem viața mai ușoară celor aflați în impas, în măsura în care putem. Partenerii noștri în acest demers sunt Fundația „Alma Mater” Alapítvány, Liceul Teologic Romano – Catolic „Szent László”, Fundația Creștină de Asistență Socială „Casa”, Asociația „Amia - Suflet de copil”, Spitalul Județean de Urgență Bihor și Direcţia Generală De Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Bihor.

Printre obiectivele proiectului se numără: colectarea de bunuri (alimente neperisabile, obiecte, produse sanitare și de îngrijire corporală pentru bebeluși) și crearea de obiecte artizanale de Crăciun pentru susţinerea copiilor şi familiilor din cadrul comunităţii noastre şcolare şi locale; revigorarea spiritului civic şi a mentalităţilor comunitare prin implicarea şi colaborarea cu alte instituţii din oraş şi cu diverşi artişti plastici şi meşteri populari; promovarea dialogului şi comunicării, a deschiderii faţă de semeni; promovarea acţiunilor de voluntariat şi a celor umanitare, prevenirea abandonului școlar; dezvoltarea spiritului de colaborare, prietenie și întrajutorare între elevii instituțiilor partenere etc.

Acțiunile din cadrul proiectului sunt: Atelierele de creație (realizarea de obiecte artizanale, de săpunuri, de ornamente pentru bradul de Crăciun, de sacoșe pictate etc),

Una dintre acțiunile din cadrul proiectului este „Daruri pentru bebeluși”. În perioada 23.11.2023 – 29.11.2023, elevii noștri, părinții acestora și angajații instituției noastre au avut posibilitatea să doneze diverse produse de îngrijire pentru bebelușii internați la Spitalul Județean de Urgență Bihor și pentru cei din cadrul CTF „Prichindeii”, Centrul Maternal „Phoenix”.

Azi, 07.12.2023, coordonatorii proiectului, Hegyes Luminița și Hercuț Otilia, însoțiți de patru elevi din școala noastră și de președintele fundației „Alma Mater”, Závodszky Tamás, au dus produsele donate la Spitalul Județean de Urgență Bihor, unde acestea au fost preluate de doamna Barabás Gabriella și echipa de cadre medicale care se ocupă de bebelușii internați la secția Pediatrie a spitalului. Alături de noi a fost echipa Liceului Teologic Romano - Catolic „Szent László” care a venit, la rândul ei, cu daruri pentru bebeluși.

Mâine, 08.12.2023, vom merge să ducem donațiile voastre bebelușilor și copiilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, CTF „Prichindeii” și Centrul Maternal „Phoenix”.

Cu această vizită se va încheia prima acțiune din cadrul Proiectului nostru umanitar.

Vă mulțumim din tot sufletul pentru darurile voastre!

Nu vrem să încheiem acest articol fără a mulțumi în mod particular elevilor clasei a IX-a A și domnișoarei lor diriginte, Kozma Éva, care au fost un sprijin deosebit pentru buna desfășurare a acestei prime acțiuni. Sunteți o echipă de încredere, dinamică și unită, iar în Unitate înflorește Binele!

 

Fotografii realizate de Lévai Dávid




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad