Hírek


XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat

2023. május 18.

A XI. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat díjazottjai: Ridi Zsuzsa és Kövér Sára első helyezést értek el, Aranyceruza-díjban részesültek, Szabó Szilvia Rebeka Ezüstceruza-díjat kapott, és különdíjban részesült Szabó Anita Kamilla. Az iskolánk is egy Aranyköszönet oklevelet vehetett át a több éves közreműködésért.

Gratulálunk ! Ügyesek voltatok!Információk az angol nyelvű képességfelméréssel kapcsolatban nyolcadikosok számára

2023. május 11.

Azoknak a VIII. osztályos diákoknak, akik az induló IX. intenzív angol osztályainkba szeretnének bejutni az Ady-líceumba, ajánlott, hogy vegyenek részt a nyelvi kompetencia felmérésen (ismertebb nevén bilingv vizsga). 

Akinek sikeres (admis) a felmérése, elsőbbséget élvez a matek - info - intenzív angol, illetve a természettudományok - intenzív angol osztályokba való bejutáskor.

Fontos! Ez a felmérés nem kötelező, de a matematika - informatika intenzív angol, és természettudományok - intenzív angol osztályba való bejutáshoz feltétlenül szükséges a sikeres (admis) felmérés!

 

Az angol felmérés menetrendje: 

· 2023. május 10–12.: A saját iskola titkárságáról ki kell kérni a Beiratkozási lap mellékletét (Anexă la fișa de înscriere)

· 2023. május 15–16.: beiratkozás  a felmérésre a melléklettel, a vizsga helyszínén (Eminescu-líceum)

· 2023. május 19.: képességfelmérés angol nyelvből.  Aki eléri a 6-ost, megkapja az ADMIS-t.

· 2023. május 22.: eredményhirdetés

A mellékletet vissza kell igényelni az Eminescu líceumból, majd le kell adni a saját iskola titkárságán. Fontos! Egy másolatot be kell majd tenni a beiratkozó dossziéba.

A Bölcsődepedagógus/ tanító – óvodapedagógus szakokra való beiratkozáshoz nem feltétlenül szükséges az angol képességfelmérés.

Hasonlóan a filológia osztályba való bejutáshoz sem feltétlenül szükséges az angol képességfelmérés.

Egy tételsor minta az angol képességfelméréshez: Angol_kepessegfelmero_tetelsor

 

Sikeres felmérést és felvételit kívánunk a VIII. osztályos diákoknak!Tudnivalók az előzetes képességfelmérésől a pedagógiai szakokra jelentkezőknek

2023. május 11.

Az előzetes képességfelmérés menetrendje:

· 2023. május 10 – 12: A saját iskola titkárságáról ki kell kérni a Beiratkozási lap mellékletét (Anexă la fișa de înscriere)

· 2023. május 15 – 16: beiratkozás az Ady Endre Líceum titkárságán

· 2023. május 17: előzetes képességfelmérés

· 2023. május 22: eredményhirdetés (Admis/Respins)

Ezután részt kell venni az országos felmérő vizsgán. Bejutás az EN eredmények sorrendjében.

képeségfelmérésre való beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

· Beiratkozási lap melléklete (anexă la fișa de înscriere, a saját iskola titkársága állítja ki)

· Beiratkozási kérvény (elérhető az Ady titkárságán vagy a honlapján)

· Orvosi igazolás a családorvostól: fizikai erőkifejtést végezhet a diák (apt pentru efort fizic)

· Másolat a születési bizonyítványról/ személyi igazolványról

A képeségfelmérésen való részvételhez  szükséges:

1. Személyi igazolvány vagy ellenőrző

2. Rajzfelszerelés (ceruza, radír, A3-as rajzlap)

3. Sportfelszerelés

További információk elérhetőek: itt

 

cerere_prealabila_de_inscriere_clasa_ix_profil_pedagogic_2023.docxKutató adysok szalontai szereplése

2023. május 06.

Tizenkét diák képviselte Nagyváradot a 2023. május 6-án megrendezett Kulin György  Természettudományos Diákkonferencián Nagyszalontán. A versenyzők több szekcióban mérhették össze tudásukat, illetve mutathatták be önállóan elkészített dolgozatukat fizika, kémia, biológia és tudománytörténet témakörökben.

 DT-s kincskeresők

2023. május 06.
Iskolánk diáktanácsa kincskereső programmal köszöntötte a nyári meleg idő eljövetelét. A 9-12.-es diákok négy fős csapatokban oldották a keresztrejtvényeket, kutattak a városban és teljesítették a feladatokat. A verseny nem csak városunk szépségeinek felfedezésére, de a csapatmunka fejlesztésére is tökéletes időtöltésnek bizonyult.

Rendhagyó nyílt nap az Adyban

2023. május 04.

Vad Márta igazgató asszony nagy szeretettel köszöntötte ma reggel az iskolánk iránt érdeklődő diákokat az Alma Mater előtti téren, a Majomszigeten.

Hanesz Annamária főszervező két nagyon lelkes diákunkkal, Bimbó Zorkával és Balla Johannával csoportokra osztották az érdeklődőket,  akik az adys diákok vezetésével végigjárták az iskola tanítási és szabadidős tevékenységeinek bemutató helyszíneket.A 11.C osztály a Gránátalma Patikatörténeti Múzeumban

2023. május 04.

Az Iskola másként- hét utolsó napján a 11. C osztály tanulói interdiszciplináris tevékenységen vettek részt. Puskás Ágnes biológiatanárnő  múzeumlátogatást szervezett a Gránátalama Patikatörténeti Múzeumba, és Stoicu-Crisan Renáta némettanárnő kísérte el a diákokat. 

 Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor

2023. május 02.
Azi a avut loc meciul demonstrativ dintre CSM Oradea 2 și selecționata liceelor! Jocul a avut loc în parcul I. C. Brătianu, la inițiativa celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor! Toți participanții au avut parte de o amiază plăcută, fiind răsplătiți la final cu un trofeu și medalii! Suntem uniți pentru viață! Consumul de droguri ne privește pe toți!

A sport alternatíva lehet a drogfogyasztás visszaszorítására.

2023. május 02.
A Nemzeti Drogellenes Ügynökség (Agentia Nationala Antidrog) Bihar megyei kirendeltsége az Ifjúság Napja alkalmából kosárlabda-mérkőzést szervezett a líceumok válogatott csapata (több líceumból 3-4 diák alkotta a csapatot) és a CSM Oradea második kosárlabda-csapata között. A mérkőzés jeligéje: a sport egy alternatíva lehet a drogfogyasztás visszaszorítására.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad