Hírek


A tanítónő – óvodapedagógus és bölcsődepedagógus szakokra iratkozók számára

2022. május 17.

Várjuk szeretettel leendő diákjainkat SZERDÁN 8.15-től a földszinti 8. terembe!

A képességfelmérés beosztása:

Nr.

Képességfelmérés

Dátum

Óra

Helyszín

Megjegyzések

1.

Művészeti felmérés

18. 05. 2022

8.30

Rajzterem

rajzfelszerelés

2.

Zenei felmérés

18. 05. 2022

9.30

Rajzterem

 

3.

Interjú

18. 05. 2022

9.30

Földszint 9.terem

 

4.

Erőnléti felmérés

18. 05. 2022

11.00

Sportpálya

sportfelszerelésADY 250: Szülői bál

2022. május 16.

Az idei, a 23. szülői bál nemcsak azért volt különleges, mert az Ady 250 eseménysorozatának része volt, hanem azért is, mert a meghívottak között ott voltak a nyugdíjas tanáraink is, azok, akiknek munkája hozzájárult ahhoz, hogy az Ady Endre Elméleti Líceumban mindig minőségi oktatást kapjanak az ide járó diákok.A jubileumi hét ünnepi lezárása

2022. május 13.
A 250 éves évfordulóra emlékező rendezvénysorozat méltó lezárása volt az az ünnepi alkalom, melyre hivatalosak voltak az egyházak és a különböző intézmények, szervezetek képviselői.

Mindörökké adysok: Tüzes Péter

2022. május 13.
Mert bizony csintalanok, haszontalanok voltunk mi is, kisebb-nagyobb kópéságainkért más iskolában, más osztályban, vaskalapos osztályfőnök kezében, fájó büntetést is kaphattunk volna. Kezdtünk tényleg másokká, szerencsésekké válni. Kirándulni jártunk - más osztály nem nagyon. Közmunkára mentünk - más osztály lehet ellógta, nekünk eszünkbe sem jutott. Jó móka volt, ahogy jó móka volt kigyalogolni a Félix fürdőbe, kék honvédő egyenruhánkban.

Ady 250: Sportnap az Adyban

2022. május 12.

Hatalmas technikai feladat volt megoldani a sportnap focibajnokság részét. Mindenki keményen dolgozott: Peti majdnem 3 órát állt egy helyben a napon a fő kamerával, Péter és Zsombi koordinálták a videósokat, Ferike és Boti pedig a hangulatot biztosították zenéikkel és a nekünk adott mikrofonokkal. Kommentátor társammal, Sanyival szívünket-lelkünket beleadtuk és nem hiába. Remek élmény volt és remélem, hogy jövőre is megrendezésre kerül!

Karancsi MatyiAdy 250: Jamfest

2022. május 12.

Az iskolánk fennállásának 250 éves évfordulója alkalmából tartott eseménysorozat részeként szerda délután sor került a díszteremben megtartott Ady Jamfest koncertre. Az örömzenélés már hagyománynak számít az iskolában. Diákzenekarok, tehetséges zenészek, énekesek, meghívottak mellett a tanári együttes is színesítette a zenei palettát. A mostani alkalom is gazdag zenei kínálatot biztosított, a régi idők slágereitől a pop és rock számokon át a freestyle rapig, ami a műsor végén belecsúszott a szabad jammelésbe. Mérai Zalán volt az est házigazdája, ő konferálta fel az együtteseket. A tanárok zenekarát a diákfellépők követték: Lázár Jonatán,Gergely Tamás, Simai Mihaela, Wrepperz, Rius & Band, Mock Surprise. Az est közös jammel zárult. 

 

 Mindörökké adysok: Szilágyi Zsolt

2022. május 12.

Kicsiben minden előfordult, ami aztán később az életben is. De itt volt valamilyen biztonság. Mert éreztük, hogy a tanárok vigyáznak ránk, vagy akarnak reánk vigyázni. Hogyan, hiszen alig ismernek?!

Meg azt is éreztük, hogy szeretik az iskolát. Áldozatot, vállalnak érte, kockáztatnak! Utólag, csak később döbbentem rá, hogy ez bizony a szeretet egy nagyon tiszta formája. Így egyszerűen.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad