Hírek


Ciubotariu Éva tanárnő, igazgatóhelyettes Mentor-díja

2019. május 02.

 Iskolánk igazgatóhelyettese, Ciubotariu Éva kémiatanárnő rangos elismerésben részesült: A MOL ROMÁNIA ÉS A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY  Mentor-díját vehette át a bukaresti Odeon Színházban megtartott Mentor Gálán. Szívből gratulálunk neki! 

http://www.biharinaplo.ro/cimlap/2019/05/01/mentor-dij.biharinaploMagyar tantárgyverseny - harmadik nap

2019. április 26.

Az eredményhirdetés és díjkiosztás napja. A dolgozatok értékelésének napja. De ekkor került sor az általános iskolások nagyszalontai kirándulására és a középiskolások városnéző sétájára is. A versenybizottság elnöke, dr. Biró Annamária  is ezen  a napon tartott előadást a középiskolásoknak a klasszikus szövegek kortárs  szövegekre gyakorolt hatásáról. 

http://www.biharinaplo.ro/cimlap/2019/04/29/iden-is-dijaztak-a-legjobbakat.biharinaplo

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/04/29/dijaztak-a-legjobbakat-a-tantargyversenyen.biharinaploMagyar tantárgyverseny - második nap

2019. április 25.
A tantárgyverseny második napja a megmérettetésről szólt: ekkor írták meg a diákok a versenydolgozatokat. A dolgozatírás után, lazításképpen,  az általános iskolások a  Zabhegyező gyermekanimátorok által  szervezett játékos foglalkozáson vettek részt,  illetve  a városnéző séta során ismerkedtek Nagyváraddal,  míg a középiskolások Arany János nyomába eredtek Nagyszalontán. Este színházba voltak hivatalosak: a Népek tengere című táncelőadással zárhatták a programokkal teli, tartalmas napot.

Megnyitottuk a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszát

2019. április 24.

2019. április 24-én került sor magyar tantárgyverseny országos szakaszának megnyitójára a Filharmónia Bartók-Enescu termében. A ünnepi esményen Vad márta igazgatónő köszöntötte az Ady városába ellátogató diákokat, tanárokat, arra buzdítva őket, hogy  lelkükben vigyenek majd magukkal valamit a szecesszió városából, Ady örökségéből, az Ady 100 eseményeinek atmoszférájából. 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/04/24/varadon-zajlik-az-orszagos-magyar-tantargyverseny.biharinaploBudapesti utazás a Rákóczi Szövetséggel

2019. április 18.

          A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban működő Rákóczi Szövetség diákszervezetének tagjai kirándulást szerveztek március 30-31-én  Budapestre.  A szervezet sikeresen pályázott, és elnyerte a Rákóczi Szövetség március 15-re felkínált diákutaztatási támogatását. A kirándulás megszervezését Apáti Tímea, Ardelean Klementina és Takács Péter tanárok vállalták fel.Kedves barátok, kollégák, tanítványok!

2019. április 18.

Édesanyánk, Pikó Ágota Enikő idén júniusban tölti be 80. születésnapját. Több mint negyven év tanítás után ment nyugdíjba, azóta is jó egészségben és kimeríthetetlen energiával gondoskodik gyermekeiről és unokáiról. Közben minden alkalommal boldogan tesz eleget az osztálytalálkozók meghívásainak, ilyenkor előkerülnek az évtizedek óta őrzött kicsengetési lapok is – fontosak számára az emlékek.

 Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

2019. április 17.

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében számos közös tevékenységen vehettek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 Harmadszor is részt vesz az országos szakaszon

2019. április 13.
Április 13-án, szombaton zajlott az információtechnológia tantárgyverseny (OTI – Olimpiada de Tehnologia Informației) megyei szakasza, ahol négy óra alatt kellett számos feladatot megoldani. Iskolánkat több tanuló is képviselte, Karancsi Mályás-Béla (IX.D) dicséretet kapott.
A verseny megyei szakaszán a XII. osztályosok között Fándly Gergő-Zoltán (XII.D) végzett az első helyen, így korcsoportjában ő képviseli Bihar megyét az országos szakaszon (az országos rangsor szerint ő az V. helyezett).

Ady és kora: százéves tárgyakból nyílt kiállítás

2019. április 12.

Iskolánk ebben az évben is megünnepelte a magyar költészet napját. Ady Endre halálának 100 éves évfordulójára való tekintettel ezt az ünnepet is neki szenteltük: Ady és kora címmel 100 éves tárgyakból nyitottunk kiállítást. A tárgyak szándékunk szerint Ady életének időszakából származnak, vagyis, amennyire pontosítható az eredetük, mindenképp 1877 és 1919 közöttiek. 


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad