Hírek


A nap verse: Biztató a szerelemhez

2019. március 08.

Előadja Pintea Alexandra VIII. A

Előadja Pintea Alexandra VIII. AA Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fóruma Budapesten

2019. március 07.

A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumát március 1-3. között Budapesten rendezték meg. Az eseményen közel 300 diák vett részt, köztük iskolánk diákjai is, mégpedig: Balogh Dóra, Balogh Renáta, Belényesi Andrea, Kacsó Éva és Veres Bernadett, akiket Ianc Dorotea tanárnő kísért el. A program péntek este vette kezdetét, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke ünnepélyes beszéddel köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a Szomszédaink, a magyarok című filmet tekinthették meg. Vacsora után pedig az ismerkedés zajlott. A szombati napon a szövetség tájékoztatta a diákokat és a pedagógusokat az idei év pályázati lehetőségeiről és a diákokat érintő rendezvényekről. Sor került egy ünnepi megemlékezésre is a Kossuth téren, ahol az elhangzott beszédek és a koszorúzás mellett a 300 Kárpát-medencei középiskolás diák kirajzolta II. Rákóczi Ferenc címerét az emlékévhez kapcsolódva. Meglátogatták az Országházat, majd egy szerfelett érdekes előadást tekintettek meg. A hétvégét Hegedűs Endre zongorakoncertje zárta vasárnap. Mindnyájunk számára tartalmas hétvége volt. Itt tapasztaltuk meg igazán az összetartozás értékét és fontosságát. – Veres Bernadett, 11. E, az iskolai szervezet diákelnökeA nap verse: A harmadik emeletre

2019. március 07.

Előadja Franțiu  Alexandra VII. BClaudia végre elindult!

2019. március 06.

Örömmel értesültünk róla, hogy március 6-án hajnalban végre elindulhatott Duma Claudia! Orvosi felügyelet alatt, mentőautóval szállították Paviába, a San Matteo kórházba, ahol elkezdődhet a tulajdonképpeni kezelése.

Január óta tudjuk, hogy Claudiával nagy baj van. Lassan, innen-onnan érkeztek az információk, néha ellentmondásosan, de gyűltek a szomorú tények is. Diagnózis: aplasztikus vérszegénység. Egy törékeny, vékonyka kislány életveszélyben! Ami biztos: csak külföldön kezelhető sikeresen a betegsége, s ha kap is valamennyi támogatást, az előre látható kiadások messze meghaladják családja – egy átlagos romániai család – anyagi lehetőségeit.A nap verse: A magyar Messiások

2019. március 05.

Előadja Mikó Gergő Ruben VIII. AA nap verse: Láttalak

2019. március 04.

Előadja Kiss Tamás Zoltán XI. FHatártalanul! projekt: Nagyvárad-Szekszárd

2019. február 28.

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és  a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében közös tevékenységeken vehetnek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását és a változatos programok összeállítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 Danke für euren Support! Köszönjük a támogatást!

2019. február 27.

Danke für euren Support!  Vielen-vielen Dank an unseren Freunden von Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung des Kreises Siegen-Wittgenstein, die die Behandlung unserer Schülerin, Claudia Duma ünterstüzt haben. 

Köszönjük a támogatást! Köszönjük barátaink segítségét a Siegen-Wittgenstein körzeti Gazdasági és Közigazgatási Szakmai Kollégiumból, amivel hozzájárultak iskolánk diákja, Duma Claudia gyógykezeléséhez. 


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad