A "Zöld hét" első napja a 10.C-ben

2024. április 22.

A "Zöld hét" első napján a Szálka park meglátogatása és filmnézés volt napirenden.

2014-ben adták át a Szálka parkot, mely a Pece-patak mentén helyezkedik el, a Lotus bevásárlóközponthoz közel. A hatalmas füves területet cserjékkel, évelőnövényekkel, vízinövényekkel ültették be. A park 10.912 négyzetméteres területén 48 lombos fafajtát, 30 tűlevelű fajtát és 178 egyéb fafajtát csodálhatunk meg. Amint belépünk a parkba, egy mesterséges tóhoz érkezünk, melyet középen fából kirakott sétány választ ketté." 

A parkról több információt a https://en.partium.ro/hu/hirek/szalka-park oldalon találhatunk. 

Mi a parkban gyülekeztünk, a bukszusokból kialakított labirintus közepén álló kilátónál. A fiúk megtisztították a kilátó környékét. Mindenki láthatta, hogy a dohányzó fiatalok hogyan hagyják maguk után az eldobált csikkeket, és ez mennyire látványromboló. 

          Ezek után a rózsákkal övezett sétányt érintve eljutottunk a tóhoz, ahol megcsodáltuk a tavirózsákat - igaz még nincsenek kinyílva. Onnan a parkot keresztülszelve átmentünk a Lotus bevásárlőközpontba, hogy a Cinema Palace-ban megnézzünk egy (tudományos-fantasztikus) természetfilmet. 

         Kellemesen telt ez a nap.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad