Ce ne-ar spune Natura, dacă ar putea vorbi...

2024. április 23.

Printre lecturile preferate de elevi se numără romanele fantastice. Mulți dintre elevii noștri le citesc în limba lor maternă, dar  nu numai. Un număr mare de elevi preferă să citească, spre exemplu, seria „Harry Potter”, în limba engleză. 
    În activitatea noastră interdisciplinară (limba română – limba engleză – limba maghiară), de la începutul „Săptămânii verzi”, elevii au putut pătrunde în lumea fascinantă a animalelor fantastice care populează multele romane, filme și jocuri pe care ei le cunosc și și-au putut imagina cum ar fi dacă Natura ar avea abilitatea de a comunica prin cuvinte cu noi.  
    În prima parte a activității noastre, elevii clasei a VI-a B au vizionat filmul documentar  „Animale fantastice – o istorie naturală” / „Fantastic Beasts. A Natural History” prezentat de Stephen Fry. În original în limba engleză, filmul este subtitrat în limba română, elevii având posibilitatea să asculte și să citească în același timp într-o limbă străină și în una nematernă. 
    În a doua parte, au recapitulat structura scrisorii în cele trei limbi: română, maghiară și engleză. Sarcina pe care au primit-o la finalul activității a fost să scrie o scrisoare omenirii, în una dintre cele trei limbi, iar expeditorul scrisorii să fie un element din natură: un copac, o floare, un râu, iarba etc. Scrisorile vor fi editate într-o cărticică electonică care va deveni resursă educațională deschisă pentru elevii din unitatea noastră de învățământ.
    Coordonatorii activității: Hegyes Luminița și Andrea Nonn.



Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad