Gólyabál -- 2024

2024. január 12.

A vakáció utáni első hetet a DT megszínesítette a gólyák számára, ugyanis elérkezett a Gólyahét. A hét során a kilencedikes diákok érdekes jelmezes témákat kaptak, játszottak, versenyeztek egymással, és mindezt egy jobb, összetartóbb osztályközösség megteremtésének céljából. A héten láttunk ruhaszárítóra akasztott füzeteket, túlzselézett frizurákat, nem egymáshoz illő ruhadarabokat és esküvőt is. Pénteken pedig elérkezett a Gólyaavató napja, amely a „Világ Körüli Utazás” nevet kapta.

A gólyapárok előadással, míg az osztályok többi tagjai tánccal és videóval készültek.

A gólyabált szokás szerint hosszas felkészülés előzte meg: a gólyapárok és az osztályok a világ országainak stílusában mutatkoztak be. A gólyapároknak a megadott ország ikonikus alakjait kellett megszemélyesíteniük, a bemutatkozó jelenetek hihetetlen kreativitásról árulkodtak. Az osztályok produkciói szintén pontot értek a versenyben: mind a kisfilmekben, mind a táncos jelenetekben mindenki részt vett. Újra megcsodálhattuk, mennyire tehetséges táncosok és akrobaták vannak a kilencedikes adysok között, és azt is, hogy mindenki mindent beleadott az előadásokba.

A gólyapárok és az osztályok felkészülését tizedikes mentoraik szívvel-lélekkel irányították, segítették nemcsak szavakkal, hanem szabadidejüket, energiájukat nem kímélve tettekkel is.

A zsűri tagjai nehéz helyzetben voltak. Szabó Gergő tanár úr, a tavalyi év F osztályos nyertes gólyapárja, Kiss VIrág Sára. Mérai László, illetve volt adys diákunk, Horváth Bence az esemény végén szeretettel méltatták a résztvevők teljesítményét. A döntésre várva a DT két tagja, Blaskó Péter és Habinyák Gergő stand-uppal szórakoztatták az értő közönséget, akik között jutalmakat is kisorsoltak. A várakozókat az iskola Holdvirág néptánccsoportja bűvölte el produkciójával.

Az első helyezett gólyapár Vibe Fesztivál jegyet kapott, míg mások többek között kávézó utalványokat és édességeket. Idén a DT előállt egy új ötlettel, miszerint a Gólyaavatón résztvevőknek lehetőségük van tombolaszelvényeket vásárolni, étteremutalvány, ajándékbolt-utalvány, vagy akár MCC-s ajándékzsák reményében is, a szelvények eladásából befolyó összeget pedig mi, a DT, eladományozzuk. Nagyon szépen köszönjük a gólyáknak a kemény munkát, reméljük, mindenki jól érezte magát!




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad