Együtt énekelt az iskola apraja-nagyja

2024. január 25.

A magyar kultúra hetének zárásaként villámcsődületben gyűlt össze az iskola közel 700 diákja az iskola előtti téren. A Majomsziget nem először volt helyszíne hasonló rendezvényeknek, hiszen a líceum fennállásának 250. évfordulója alkalmával már közösen táncolt a diákság modern és népzenére egyaránt. Ezúttal a legismertebb magyar népdalt, a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetűt énekelte diák és tanár együtt, hogy messze csengő énekszóval hirdesse, hogy "van még magyar dal Váradon".

 

Két évvel ezelőtt – tánccal – a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban hagyományt teremtettünk abból, hogy a magyar kultúra napjához kapcsolódva az iskola falain kívül villámcsődülettel hirdessük a nagyvilágnak is azt, hogy van még magyar dal, népzene, tánc, kultúra és művészet Váradon. Az idén ma délután tartottuk ezt a flashmobot, melynek keretében a tanintézmény több mint 700 diákja együtt énekelt, Tavaszi szelet idézve. Az érdeklődőket Vad Márta igazgató köszöntötte, az éneklőket pedig Buna Boglárka tanárnő, igazgatóhelyettes vezényelte.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad