Hírek


A Nemes Tihamér informatikaverseny eredménye

2024. február 08.
Finta Zsombor (IX. C) diákunk részt vett a 2023/24-es tanévben megszervezett Nemes Tihamér Nemzetközi Informatika Versenyen, ahol az erdélyi döntőben a saját korcsoportjában dicséretben részesült, ezzel jogosultá vált a magyarországi döntőben való részvételre.

Pályaválasztási tanácsadás a Partiumi Keresztény Egyetem képviselőivel

2024. február 05.

A jövő mindenkit foglalkoztató kérdés. Ebben fontos szerepet kap a munka, ezért nem mindegy, hogy az milyen. A fiatalok számára a pályaválasztás jelentőségét épp ez a gondolat adja. A Partiumi Keresztény Egyetem oktatói által tartott pályaorientációs program segített a diákoknak abban, hogy képesek legyenek tudatosan navigálni a pályaválasztás útvesztőjében.

 



Az Aranykult Kulturális Diákkonferencián és Regionális Esszéversenyen vettünk részt

2024. február 03.
Az elmúlt hét végén, február 3-án immár IX. alkalommal Nagyszalontán került megrendezésre az Aranykult  Kulturális Diákkonferencia és Regionális Esszéverseny. Ügyesen helytálltak diákjaink: Fodor Vivien, Jackó Tamás,  Kiss Fruzsina,  Kulcsár Dominik, Nagy Jázmin, Pál Evelyn,  akiknek a  felkészítő tanára Ambrus L.Attila volt. A versenyről mind a hat benevezett diák helyezést igazoló  oklevéllel, dicsérettel, illetve Dánielisz Endre-különdíjjal és tárgynyereménnyel térhetett haza. 

FLL (First Lego League) debreceni regionális robotversenyen vettünk részt

2024. január 27.

A Debrecenben megszervezett regionális FLL-robotversenyen iskolánkat az "Adysokk" robotcsapata képviselte. A robot-design kategóriában 2., a robotversenyen pedig 4. helyezést értünk el.

Csapattagok: Szabó Gergő (IX.C), Kajtor Sára (X.A), Sziraczki Tamás, Kristófi Mátyás, Kovács Dávid-István, Gavrucza Zsombor, Sarkadi Seman Szilárd (IX.D) és Kovács Bendegúz (X.D).

 



Együtt báloztak szülők és tanárok

2024. január 27.

Szép, nemes hagyomány a nagyváradi Ady Endre Líceumban a szülői bál, amelyet lehetőleg minden évben megszerveznek, nem törődve a felmerülő nehézségekkel sem, például azzal, hogy az iskola épülete az ott zajló felújítási munkálatok miatt nem áll rendelkezésre, ezért alternatív helyszínt kellett találni az eseménynek. A lelkes, iskola iránt elkötelezett szervezők a PKE székházának dísztermét rendezték be és át erre az ünnepségre.

 



Együtt énekelt az iskola apraja-nagyja

2024. január 25.
A magyar kultúra hetének zárásaként villámcsődületben gyűlt össze az iskola közel 700 diákja az iskola előtti téren. 

Január 27.: a holokauszt nemzetközi emléknapja

2024. január 25.

International Holocaust Remembrance Day

 

Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a legnagyobb és leghírhedtebb náci haláltábor. Auschwitz felszabadításának 79. évfordulóján tisztelgünk a vészkorszak hatmillió európai áldozatának, köztük a fél millió magyar áldozat emléke előtt.

 



Tavaszi szél – flashmob a Majomszigeten

2024. január 25.
Csütörtökön, 12:30-tól flashmobra kerül sor az Ady-líceum előtti Majomszigeten, a magyar kultúra napja utórendezvényeként. Iskolánk több mint 700 diákja fog együtt énekelni Tavaszi szelet idézve. Szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna hozzánk!

Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad