Hírek


FLL (First Lego League) debreceni regionális robotversenyen vettünk részt

2024. január 27.

A Debrecenben megszervezett regionális FLL-robotversenyen iskolánkat az "Adysokk" robotcsapata képviselte. A robot-design kategóriában 2., a robotversenyen pedig 4. helyezést értünk el.

Csapattagok: Szabó Gergő (IX.C), Kajtor Sára (X.A), Sziraczki Tamás, Kristófi Mátyás, Kovács Dávid-István, Gavrucza Zsombor, Sarkadi Seman Szilárd (IX.D) és Kovács Bendegúz (X.D).

 



Együtt báloztak szülők és tanárok

2024. január 27.

Szép, nemes hagyomány a nagyváradi Ady Endre Líceumban a szülői bál, amelyet lehetőleg minden évben megszerveznek, nem törődve a felmerülő nehézségekkel sem, például azzal, hogy az iskola épülete az ott zajló felújítási munkálatok miatt nem áll rendelkezésre, ezért alternatív helyszínt kellett találni az eseménynek. A lelkes, iskola iránt elkötelezett szervezők a PKE székházának dísztermét rendezték be és át erre az ünnepségre.

 



Együtt énekelt az iskola apraja-nagyja

2024. január 25.
A magyar kultúra hetének zárásaként villámcsődületben gyűlt össze az iskola közel 700 diákja az iskola előtti téren. 

Január 27.: a holokauszt nemzetközi emléknapja

2024. január 25.

International Holocaust Remembrance Day

 

Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a legnagyobb és leghírhedtebb náci haláltábor. Auschwitz felszabadításának 79. évfordulóján tisztelgünk a vészkorszak hatmillió európai áldozatának, köztük a fél millió magyar áldozat emléke előtt.

 



Tavaszi szél – flashmob a Majomszigeten

2024. január 25.
Csütörtökön, 12:30-tól flashmobra kerül sor az Ady-líceum előtti Majomszigeten, a magyar kultúra napja utórendezvényeként. Iskolánk több mint 700 diákja fog együtt énekelni Tavaszi szelet idézve. Szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna hozzánk!

„Együtt énekel a nemzet”

2024. január 21.
Tegnap, január 21-én, vasárnap 200 nagyváradi diák közösen énekelte el a nemzeti imánkat, a Himnuszt. A váradi iskolák diákkórusai a várad-rogériuszi református templomban gyűltek össze, ahol A  Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül közösen elénekelték a magyar himnuszt. Ezen az eseményen az Ady Endre Líceum is részt vett 20 diákkal. Felemelő érzés volt a gyermekek közös éneklését hallgatni.

Gólyabál -- 2024

2024. január 12.

Idén január 12-ig kaptak haladékot a kilencedikesek, hogy összeérlelt, átgondolt produkciókkal, filmekkel, jelenetekkel mutatkozzanak be az évfolyamnak, tanáraiknak és a megjelent szülőknek. Bár mindegyik osztály rengeteg energiát fektetett a felkészülésbe, és a gólyapárok is igyekeztek helytállni, a legemlékezetesebb mégis a bajtársias, baráti hangulat marad mindenki számára: hiszen a kilencedikesek egyforma lelkesedéssel szurkoltak nemcsak a saját, hanem mindegyik rivális osztálynak.



Karácsonyi műsor

2023. december 24.
A téli szünet előtti napon karácsonyi műsorral léptek fel iskolánk diákjai, ezzel kívánva boldog ünnepket tanáraiknak és  5-8. osztályos diáktársaiknak. A műsorban az iskola ünnepi színekbe öltözött néptánccsoportja és kórusa teremtette meg a közelgő ünnep hangulatát. 

Karácsonyi készülődés az Adyban

2023. december 21.

A karácsonyi időszakban iskolánk sikeres pályázat útján elnyerte a Rákóczi Szövetség támogatását a karácsonyi készülődéshez. Az elmúlt héten el is kezdődött az ünnepi kavalkád iskolánkban. Volt, aki énekelt, volt, aki kézműveskedett, táncolt és betlehemezett. 



Kezdő nyelvcsoportok karácsonyi énekei

2023. december 21.
Olasz, francia és német nyelvű karácsonyi dalokkal köszöntötték az iskola pedagógusait, az adminisztratív személyzetet és diáktársaikat a kezdő nyelvet tanuló kilencedikes és tizedikes diákok.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad