Határon túli kapcsolat

2018. március 08.

2017 újabb határon túli kapcsolatot hozott iskolánk,  elsősorban a 11.A osztály életébe: a Debreceni Könnyűipari Gimnáziummal kerültünk kapcsolatba,  ahonnan a másfél év alatt több diákcsoport is ellátogatott hozzánk, legutóbb március 8-án, Bardóczi Anita Ágnes tanárnő irányításával.

A 20 magyarországi diák számos nagyváradi épületet csodált meg, a Kanonok sortól a Poynár -házig, a Szigligeti Színháztól a Holdas -templomig. A szecessziós stílusban épült meseszép paloták megtekintését többször is rövid időre félbeszakították, hogy megnézhessék az Ady Endre Emlékmúzeumot, majd a költőnek emléket állító márványtáblát a Sztarill- palota oldalán, végül magát az Ady Endre Elméleti Líceumot, ahol többek között egy rövid kulturális műsorra is sor került.

Jó érzés volt a szép Petőfi-verseket a diákok őszinte és egyben ünnepélyes tolmácsolásában hallgatni, és közben arra gondolni, hogy sem az idő múlása, sem a történelem szeszélyei nem tudták kiölni szívünkből az összetartozás érzését.

 

Pallai Márta

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad