2024. június 04.

Gyömrői hetedikesek a 7.A-soknál

Gyömrői hetedikesek a 7.A-soknál Az Újpesti Babits Mihály Gimnázium áprilisi látogatása után ismét vendégeket fogadtunk. Ezúttal a gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hetedikeseit láttuk vendégül szintén a Határtalanul program keretében. 

2024. április 25.

Ismerkedés és játék az Újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjaival

Ismerkedés és játék az Újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjaival Az Újpesti Babits Mihály Gimnázium egyik hetedik osztályát fogadtuk a zöld heti programjaink részeként. Ők a Határtalanul program keretén belül érkeztek hozzánk, hogy megismerjék a várost és az Ady-líceumot. 

2019. október 26.

Határtalanul - a közösségépítés és értékfelfedezés egy hete Miskolcon és környékén

Határtalanul - a közösségépítés és értékfelfedezés egy hete Miskolcon és környékén

Az Ady Endre Líceum 11.D osztálya is bekapcsolódott az országhatáron átívelő Határtalanul címet viselő programba, melynek kiemelt célja nemzeti értékeink megismertetése a határon inneni és túli középiskolás diákokkal, illetve a középiskolák és diákcsoportok közötti testvériskolai kapcsolatok kialakítása és erősítése.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/11/05/a-kozossegepites-es-ertekfelfedezes-egy-hete.biharinaplo2019. április 27.

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal Nagyváradon és környékén

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal  Nagyváradon és környékén A dunaföldvári diákokkal első közös élményünk a Bányavakság cìmű színdarab megtekintése volt. Később városnézésre indultunk, megnéztünk néhányat Nagyvárad nevezetes épületei közül, végül körbevezettük őket iskolánkban.

2019. április 17.

Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében számos közös tevékenységen vehettek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 2019. április 09.

,,Szűrrátétek régen és most’’ – második felvonás

,,Szűrrátétek régen és most’’ – második felvonás

A magyar vendégek a miénkhez hasonló lelkesedéssel utaztak Nagyváradra, hisz korábban idelátogató iskolatársaiktól csupa jót és szépet hallottak mind városunkról, mind iskolánkról.

Örömmel sétáltak a városban, jócskán elidőzve a várban, ahol érdeklődéssel hallgatták végig az idegenvezetőt, és a városháza tornyában, ahonnan a tavaszi napsütésben minden olyan tisztán látszott. 2019. április 03.

Szűrrátétek régen és most

Szűrrátétek régen és most

Március 19-22. között Czirják Enikő tanárnő kíséretében 10 tehetséges adys diák Debrecenbe látogatott a “Szűrrátétek régen és most” című pályázattal, amely a Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája kezdeményezésére jött létre.

 2019. március 26.

"Határtalanul" program: Nagyvárad - Budakeszi

"Határtalanul" program: Nagyvárad - Budakeszi

Március 14-18. között  mint minden évben  idén is sor került a testvériskolák találkozójára a nagyváradi Ady Endre Líceum és a budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium között. Kis csapatunk csütörtök reggel nagy lelkesedéssel vágott neki a Budakeszire tartó útnak.2019. március 10.

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

Kirándulásunk első napján  elfoglaltuk a szállásunkat Dunaföldváron, ez után ebédeltünk és megnéztük a vármúzeumot és a tájházat, majd meglátogattuk az ottani gimnáziumot, a Magyar László Gimnáziumot és meghallgattuk a város történetét. Este volt táncpróba, ahol a moldvai táncokat gyakoroltuk, amelyeket később együtt adtunk elő.2019. február 28.

Határtalanul! projekt: Nagyvárad-Szekszárd

Határtalanul! projekt: Nagyvárad-Szekszárd

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és  a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében közös tevékenységeken vehetnek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását és a változatos programok összeállítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 2018. október 13.

Határtalanul

Határtalanul

A Határtalanul! - program keretén belül – a miskolczi Kós Károly Építőipari Szakgimnázium és a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum együttműködésének köszönhetően – adys diákok ötnapos tanulmányútra utaztak Ianc Dorottya, Cseke Sándor és Takács Péter tanárok irányításával.

A miskolczi iskola egykori igazgatójának, Kovács István tanár úrnak jóvoltából a diákok tartalmas kirándulásokon, kihelyezett tanórákon és érdekes előadásokon vettek részt.2018. március 12.

Határtalanul Budakeszin

Határtalanul Budakeszin 2018. március 9-12. között a Határtalanul címet viselő pályázat keretében került sor 30 adys és 30 budakeszi diák első találkozójára  az Irodalmi kalandozás Arany János nyomában elnevezésű nevelési projekt alkalmával.  A négynapos program minden napja a budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumban kezdődött, innen indultunk a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba, az alsó-sztregovai Madách-kastélyba, a nagykőrösi Arany-emlékhelyek megtekintésére. 

2018. március 08.

Határon túli kapcsolat

Határon túli kapcsolat

2017 újabb határon túli kapcsolatot hozott iskolánk,  elsősorban a 11.A osztály életébe: a Debreceni Könnyűipari Gimnáziummal kerültünk kapcsolatba,  ahonnan a másfél év alatt több diákcsoport is ellátogatott hozzánk, legutóbb március 8-án, Bardóczi Anita Ágnes tanárnő irányításával.2016. május 23.

Irodalmi barangolások határtalanul

Irodalmi barangolások határtalanul

Az irodalom nem ismer határokat: az adysok pápai diákokkal és tanáraikkal együtt jártak be irodalmi ösvényeket Pápán és Erdélyben.
       
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad