2019. október 26.

Határtalanul - a közösségépítés és értékfelfedezés egy hete Miskolcon és környékén

Határtalanul - a közösségépítés és értékfelfedezés egy hete Miskolcon és környékén

Az Ady Endre Líceum 11.D osztálya is bekapcsolódott az országhatáron átívelő Határtalanul címet viselő programba, melynek kiemelt célja nemzeti értékeink megismertetése a határon inneni és túli középiskolás diákokkal, illetve a középiskolák és diákcsoportok közötti testvériskolai kapcsolatok kialakítása és erősítése.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/11/05/a-kozossegepites-es-ertekfelfedezes-egy-hete.biharinaplo2019. április 27.

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal Nagyváradon és környékén

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal  Nagyváradon és környékén A dunaföldvári diákokkal első közös élményünk a Bányavakság cìmű színdarab megtekintése volt. Később városnézésre indultunk, megnéztünk néhányat Nagyvárad nevezetes épületei közül, végül körbevezettük őket iskolánkban.

2019. április 17.

Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

Határtalanul! A szekszárdiak látogatása Nagyváradon

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében számos közös tevékenységen vehettek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 2019. április 09.

,,Szűrrátétek régen és most’’ – második felvonás

,,Szűrrátétek régen és most’’ – második felvonás

A magyar vendégek a miénkhez hasonló lelkesedéssel utaztak Nagyváradra, hisz korábban idelátogató iskolatársaiktól csupa jót és szépet hallottak mind városunkról, mind iskolánkról.

Örömmel sétáltak a városban, jócskán elidőzve a várban, ahol érdeklődéssel hallgatták végig az idegenvezetőt, és a városháza tornyában, ahonnan a tavaszi napsütésben minden olyan tisztán látszott. 2019. április 03.

Szűrrátétek régen és most

Szűrrátétek régen és most

Március 19-22. között Czirják Enikő tanárnő kíséretében 10 tehetséges adys diák Debrecenbe látogatott a “Szűrrátétek régen és most” című pályázattal, amely a Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája kezdeményezésére jött létre.

 2019. március 26.

"Határtalanul" program: Nagyvárad - Budakeszi

"Határtalanul" program: Nagyvárad - Budakeszi

Március 14-18. között  mint minden évben  idén is sor került a testvériskolák találkozójára a nagyváradi Ady Endre Líceum és a budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium között. Kis csapatunk csütörtök reggel nagy lelkesedéssel vágott neki a Budakeszire tartó útnak.2019. március 10.

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

Kirándulásunk első napján  elfoglaltuk a szállásunkat Dunaföldváron, ez után ebédeltünk és megnéztük a vármúzeumot és a tájházat, majd meglátogattuk az ottani gimnáziumot, a Magyar László Gimnáziumot és meghallgattuk a város történetét. Este volt táncpróba, ahol a moldvai táncokat gyakoroltuk, amelyeket később együtt adtunk elő.2019. február 28.

Határtalanul! projekt: Nagyvárad-Szekszárd

Határtalanul! projekt: Nagyvárad-Szekszárd

Ebben a tanévben iskolánk 10.E osztályos diákjai és  a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tanulói a “Határtalanul!” program keretében közös tevékenységeken vehetnek részt. A két tanintézmény közötti együttműködés megvalósítását és a változatos programok összeállítását a két projektfelelős: Szavári Attila igazgatóhelyettes (Szekszárd) és Puskás Ágnes (Nagyvárad) vállalták fel.

 2018. október 13.

Határtalanul

Határtalanul

A Határtalanul! - program keretén belül – a miskolczi Kós Károly Építőipari Szakgimnázium és a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum együttműködésének köszönhetően – adys diákok ötnapos tanulmányútra utaztak Ianc Dorottya, Cseke Sándor és Takács Péter tanárok irányításával.

A miskolczi iskola egykori igazgatójának, Kovács István tanár úrnak jóvoltából a diákok tartalmas kirándulásokon, kihelyezett tanórákon és érdekes előadásokon vettek részt.2018. március 12.

Határtalanul Budakeszin

Határtalanul Budakeszin 2018. március 9-12. között a Határtalanul címet viselő pályázat keretében került sor 30 adys és 30 budakeszi diák első találkozójára  az Irodalmi kalandozás Arany János nyomában elnevezésű nevelési projekt alkalmával.  A négynapos program minden napja a budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumban kezdődött, innen indultunk a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba, az alsó-sztregovai Madách-kastélyba, a nagykőrösi Arany-emlékhelyek megtekintésére. 

2018. március 08.

Határon túli kapcsolat

Határon túli kapcsolat

2017 újabb határon túli kapcsolatot hozott iskolánk,  elsősorban a 11.A osztály életébe: a Debreceni Könnyűipari Gimnáziummal kerültünk kapcsolatba,  ahonnan a másfél év alatt több diákcsoport is ellátogatott hozzánk, legutóbb március 8-án, Bardóczi Anita Ágnes tanárnő irányításával.2016. május 23.

Irodalmi barangolások határtalanul

Irodalmi barangolások határtalanul

Az irodalom nem ismer határokat: az adysok pápai diákokkal és tanáraikkal együtt jártak be irodalmi ösvényeket Pápán és Erdélyben.
       
Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad