Négy verseny hét nap alatt

2023. március 01.

Pezseg a sportélet az Ady Endre Líceumban! Az elmúlt egy hétben az iskola diákjai négy különböző versenyen vettek részt tornatanáraik, Erdei István és Szabó Gergő kíséretében.

 Legelőször az iskola líceumi női kézilabda-csapata mérte össze tudását a többi váradi iskola csapatával. Itt negyedik helyezést értek el jó játékkal és kevés kapott góllal. 

 Ugyanazon a napon a fiúk kosárlabda-csapata bizonyította tudását, akik csoportmásodikként fejezték be a versenyt. A fiúk az iskola hagyományos sportágának hírnevét öregbítették. 

 A sor a városi férfi kézilabda-bajnoksággal folytatódott. Itt csoportelsőként jutottak tovább a fiúk, és az után meg sem álltak, egészen a döntőig meneteltek, ahol a Sportiskola kézilabda csapatával találták szemben magukat.  Ellenük is bravúrosan játszottak, de alulmaradtak. Így a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel a csapat.

 Végül, de nem utolsósorban, friss csapatként mutatkozott be az iskola 5-8.osztályos férfi kézilabda-csapata a városi tornán, ahol negyedik helyen végeztek. 

Összesen 46 gyerek vett részt az iskola mezében ezeken a versenyeken. Ezúton is gratulálok minden versenyzőnek, és kívánom, hogy jövőre még jobb eredményt érjenek el!

 

Szabó Gergő




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad