Kimagasló eredmény országos és nemzetközi matematikaversenyen

2023. május 05.

Április 19-23. között Miskolcon szervezték meg, a pandémia miatt három év kihagyás után, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. A verseny lehetőséget nyújtott a Kárpát-medencei matematikát kedvelő magyar diákoknak, hogy összemérjék a tudásukat, és ezzel egyidőben, kikapcsolódásként megismerhessék Miskolc városát és környékét.

Iskolánkból két diák, Bodnár Mónika Brigitta (12.D)  az országos csapat tagjaként,és Bónizs Boglárka (9.D) meghívottként vettek részt a versenyen, és képviselték nemcsak iskolánkat, de egész Bihar megyét is.

A Miskolcon töltött időszak tartalmasan telt, hiszen a versenyszervezők gondoskodtak arról, hogy az egynapos verseny mellett számos programlehetőséget is felkínáljanak a résztvevőknek, többek között: megtekinthettek egy színházi előadást a Miskolci Nemzeti Színházban, részt vehettek a Miskolci Egyetem nyílt napján, kikapcsolódhattak Miskolctapolcán a barlangfürdőben, kirándulhattak Szerencs , Tokaj és Sárospatak városába.

A lányokra a verseny napján kétszer is komoly kihívás várt, hiszen a Nemzetközi  Magyar Matematikaverseny mellett ugyanazon a napon helyt kellett állniuk a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén is.

Kemény és állhatatos munkájuknak megvolt a gyümölcse is, hiszen mindketten díjazottan tértek haza. 

Bodnár Mónika Brigitta (12.D) a líceumi évei alatti első és sajnos utolsó Nemzetközi Magyar Matematikaversenyén III. díjat, valamint a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén 10. helyezést ért el, felkészítő tanára Báthori Éva. 

Bónizs Boglárka (9.D) NMMV dicséretben részesült, felkészítő tanárai Sóki Béla és Bődi János. 

Bodnár Mónika Brigitta ezzel a nemzetközi versenyen elért III. díjjal megszerezte a 10-es érettségi jegyét matematikából!  

Gratulálunk nekik, és további szép sikereket kívánunk! 

 

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad