Kolozsvári hódítás

2023. szeptember 26.

Ha szeptember, akkor Olimpia! Az Ady Endre Elméleti Líceum csapatai idén is részt vettek a Kolozsváron megszervezett Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiáján!

2 sportágban és 7 versenyszámban próbáltuk ki az erőnket és tehetségünket.

Úszásban 1 arany- és 1 bronzérmet hoztunk haza Lőrincz Jázminnak köszönhetően.

Kézilabda fiú- és lánycsapataink is remekeltek. Bár a mezőny nagyon erős volt, de tavalyi megmérettetéshez képest, amikor nem sikerült mérkőzést nyernünk, idén többször is remekeltünk.

A lány mezőnyben 3 erős csapattal találtuk magunkat szemben. Küzdöttünk, harcoltunk, védekeztünk, és gólt dobtunk, sírtunk és nevettünk, és mindennek eredményeképpen sikerült 1 mérkőzést nyernünk. Szép volt, lányok!

A férfi mezőny is kitett magáért.

6 csapat, mindenki mindenkivel leosztásban 5 kőkemény mérkőzést játszottunk. 3 vereséggel és 2 csodálatos győzelemmel zártuk a tornát! Szép volt, fiúk!

 

Van még mit tanulnunk, de egyre jobbak vagyunk. Jövőre a dobogó a cél!

Büszkék vagyunk a csapatainkra! Hajrá, Ady!

 

Szabó Gergő

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad