Eredményeink a Földi János természettudományi versenyen

2024. március 03.

A nagyszalontai Arany János Líceum által szervezett Földi János megyei szintű versenyen  58 csapat és 174 diák vett részt. A diákok három fős csapatokat alkottak és három korcsoportban  mérték össze a tudásukat.

Az 5-6.-osok a biológia, csillagászat, illetve a hatodikos fizika tárgyköréből oldottak meg feladatokat. A nagyobbak, vagyis a 7-8.-osok és 9-12.-esek a fizika, kémia, biológia és csillagászat témájú kérdéseket és feladatokat kaptak.

A díjkiosztóra 2024. március 1 -én került sor, diákjaink pedig a következő eredményeket érték el: Ackerman Nikol, Dorsonszky Dóra, Fenesi Anna (Galaxis csillagai, 6.B) és Baráti Natália, Laczkó Ábel, Papp Henrietta (Galaxis őrzői, 6.A) dicséretben részesültek, Blaskó Gréta, Fundătoreanu Aisha, Pozsár Timea (Atom embriók, 6.A) a korcsoportjukban első helyezést kaptak.

A másik két kategóriában nem sikerült dobogós helyezést elérnünk, de az erős középmezőnyben végzett Gengszterek, Földesurak, Mandulák és Nemesacél csapatok így is büszkék lehetnek a teljesítményükre.

Köszönjük a szervezőknek az áldozatos munkát, a diákoknak a csapatmunkát, a tanároknak a felkészítést. Szívből gratulálunk mindenkinek!




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad