ADY 100 - FELHÍVÁS ADYS DIÁKOK SZÁMÁRA

2019. január 25.

        2019-ben Ady Endre halálának 100 éves évfordulójára emlékezünk. Ebből az alkalomból hirdetjük meg a következő programokat, tevékenységeket:

1. 100 nap 100 Ady-vers: Ady-versek felolvasásából, elmondásából készítünk videofelvételeket, melyekből – január 28-ától kezdődően – 100 napon keresztül minden nap egy felkerül az iskola honlapjára. Aki szívesen szerepelne egy ilyen videofilmben, jelentkezzen Fekete Tibinél a 11.E-ben és a magyartanáránál!

2. Diákalkotók antológiája: akinek van saját verses vagy prózai alkotása bármilyen témában, esetleg most kap kedvet az íráshoz, vagy szépen rajzol, és szívesen illusztrálna Ady-verset, valamint szeretné, ha munkája bekerülne az évforduló alkalmából kiadott kötetünkbe, azt kérjük, hogy munkáját február 10-ig küldje el magyartanárának!




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad