Nyílt nap2023. október 25.

Nyílt nap a Karrier hetében

Nyílt nap a Karrier hetében Az Iskola másképp rendezvény keretében a Karrier hete zajlik ezekben a napokban a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban.  Ebbe illeszkedett a szerdai nyílt nap is.

2023. május 04.

Rendhagyó nyílt nap az Adyban

Rendhagyó nyílt nap az Adyban

Vad Márta igazgató asszony nagy szeretettel köszöntötte ma reggel az iskolánk iránt érdeklődő diákokat az Alma Mater előtti téren, a Majomszigeten.

Hanesz Annamária főszervező két nagyon lelkes diákunkkal, Bimbó Zorkával és Balla Johannával csoportokra osztották az érdeklődőket,  akik az adys diákok vezetésével végigjárták az iskola tanítási és szabadidős tevékenységeinek bemutató helyszíneket.2022. május 06.

Nyílt nap zajlott az Ady-líceumban

Nyílt nap zajlott az Ady-líceumban

Nagyváradról, illetve Bihar megye több vidéki településéről, sőt Arad megyéből is érkeztek nyolcadikos diákok és tanárok szerdán az Ady Endre Líceumba, hogy részt vegyenek az iskola által meghirdetett nyílt napon. A gyülekező a díszteremben volt, ahol Vad Márta igazgató köszöntötte a jelenlevőket. Elmagyarázta: a céljuk az, hogy az érdeklődők néhány óra erejéig megtapasztalják, milyen adysnak lenni, hogyan zajlanak a hétköznapok az intézmény falai közt, milyen kínálatból lehet válogatni. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2022/2023-as tanévben hat kilencedikes osztály indul: egy filológia/intenzív angol specialitással – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív informatika – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív angol – 28 hely; egy természettudományok/intenzív angol – 28 hely; egy „sima” természettudományok – 28 hely, valamint egy olyan osztály, melynek fele tanító és óvónőképző/intenzív angol – 12 hely, másik fele pedig bölcsődepedagógus/intenzív angol – 12 hely, ebbe az osztályba azonban előzetes képességfelmérés után lehet bejutni. Mindegyik líceumi képzést ad, érettségivel, és gyakorlatilag bárhol tovább lehet tanulni.

A rövid nyitóünnepségen fellépett a Sarkadi Viktória tanárnő által felkészített néptánccsoport, egyfajta ráhangolódásként arra a jövő heti rendezvénysorozatra, melyet annak kapcsán szerveznek, hogy idén fennállásának 250. évfordulóját ünnepli a tanintézmény.

Ezután a társaság több helyen is megfordult körforgásos alapon, találkoztak a Zabhegyezőkkel, a Létra színjátszókör és a Diáktanács tagjaival, valamint ellátogattak a nyelv- és a kémialaborba.2022. április 13.

Nyílt nap nyolcadikosok számára

Nyílt nap nyolcadikosok számára

Nagyváradról, illetve Bihar megye több vidéki településéről, sőt Arad megyéből is érkeztek nyolcadikos diákok és tanárjaik szerdán az Ady Endre Líceumba, hogy részt vegyenek az iskola által meghirdetett nyílt napon. A gyülekező a díszteremben volt, ahol Vad Márta igazgató köszöntötte a jelenlevőket. Elmagyarázta: a céljuk az, hogy az érdeklődők néhány óra erejéig megtapasztalják, milyen adysnak lenni, hogyan zajlanak a hétköznapok az intézmény falai közt, milyen kínálatból lehet válogatni. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2022/2023-as tanévben hat kilencedikes osztály indul: egy filológia/intenzív angol specialitással – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív informatika – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív angol – 28 hely; egy természettudományok/intenzív angol – 28 hely; egy „sima” természettudományok – 28 hely, valamint egy olyan osztály, melynek fele tanító és óvónőképző/intenzív angol – 12 hely, másik fele pedig bölcsődepedagógus/intenzív angol – 12 hely, ebbe az osztályba azonban előzetes képességfelmérés után lehet bejutni. Mindegyik líceumi képzést ad, érettségivel, és gyakorlatilag bárhol tovább lehet tanulni.

A rövid nyitóünnepségen fellépett a Sarkadi Viktória tanárnő által felkészített néptánccsoport, egyfajta ráhangolódásként arra a jövő heti rendezvénysorozatra, melyet annak kapcsán szerveznek, hogy idén fennállásának 250. évfordulóját ünnepli a tanintézmény.

Ezután a társaság több helyen is megfordult körforgásos alapon, találkoztak a Zabhegyezőkkel, a Létra színjátszókör és a Diáktanács tagjaival, valamint ellátogattak a nyelv- és a kémialaborba.2019. december 03.

Nyílt nap a negyedikes, ötödikes és kilencedikes szülők számára

Nyílt nap a negyedikes, ötödikes és kilencedikes szülők számára

Az oktatás alapja az iskola–szülő–diák közötti folyamatos kommunikáció és bizalomteljes kapcsolat. Ennek jegyében hirdeti meg az Ady-líceum évről évre a Nyílt napot, amelynek során vendégül látja a 4., 5. és 9. osztályos diákok szüleit. A látogatókat nemcsak finom süti és kávé várta.2019. május 10.

Nyílt nap 8. osztályosok számára

Nyílt nap 8. osztályosok számára Mintegy százhatvan nyolcadikos diák látogatott el pénteken a nagyváradi Ady Endre Líceumba az iskola által szervezett nyílt napra. Az adys élet számos vetületét ismerték meg mindazok a nyolcadikos diákok, akik pénteken elmentek az iskola által szervezett nyílt napra.

2019. május 10.

Nyílt nap 8. osztályos diákok számára

Nyílt nap 8. osztályos diákok számára

Pénteken, május 10-én 12 órától nyílt napot tartunk az Ady-líceumban.

Szeretettel várjuk a 8. osztályos diákokat és tanáraikat egy közös délelőttre. A diákok számára szervezett tevékenységek körülbelül 14 óráig tartanak. 

Figyelem,  12 órától, nem 10-től! Kérjük szépen, hogy akik szeretnének részt venni,  jelezzék csütörtökig a 0359410587-as telefonszámon vagy a litadyendre@yahoo.com címen, hogy hányan jönnek. 2018. december 07.

Nyílt nap

Nyílt nap

December 6-án újra nyílt napot tartottunk iskolánkban. Ilyenkor a kezdő (5. és 9.) osztályosok szüleinek alkalma nyílik bepillantani az iskola belső világába,  megismerni a különbőző szaktermeket, laboratóriumokat, a könyvtárat, és nem utolsó sorban a gyermekük osztályában tanító tanárokat. 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2018/12/09/szulocsoportok-korutjai-az-adyban.biharinaplo

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/09/szulocsoportok-korutjai-az-adyban-2.biharinaplo2018. május 30.

Nyílt nap 8. osztályos diákok számára

Nyílt nap 8. osztályos diákok számára 2018. május 30-án az Ady Endre Elméleti Líceum tárt kapukkal várta az iskola iránt érdeklődő nyolcadikos diákokat. A nyílt nap programja a díszteremben kezdődött, ahol Vad Márta igazgató asszony köszöntötte a látogatókat. 

2017. december 04.

Nyílt nap az Adyban

Nyílt nap az Adyban

 Az előző évek pozitív visszajelzései alapján az idén is szeretettel várjuk a negyedikes és iskolánk ötödikes és kilencedikes diákjaink szüleit a 2017. december 7-én, csütörtök délután 17-19 óra között szervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. A találkozó célja az iskolában zajló tanítási-nevelési tevékenységek megismertetése a szülőkkel, akik a pedagógusok vezetésével végigjárhatják  az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várják a tanárok a szülőket, ahol egyúttal bemutatásra kerülnek azok a felszerelések, tantervek, alternatív tankönyvek, amelyek eszközei, kiegészítői a mindennapi iskolai munkának.

Legyenek egy pár órára Önök is adysok!2016. december 07.

Legyenek egy pár órára Önök is adysok!

Legyenek egy pár órára Önök is adysok! Legyenek egy pár órára Önök is adysok!
Nyílt nap az Adyban
Szeretettel várjuk a IV.-es és iskolánk V.-es és IX.-es diákjainak szüleit a 2016. december 7-én, szerdán délután 17-19 óra között megszervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. Megismerhetik tanítási- nevelési tevékenységeinket, majd a pedagógusaink vezetésével végigjárhatják az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várjuk a szülőket, ahol egyúttal bemutatjuk azokat a felszereléseket, eszközöket, használt módszereket, melyekkel naponta dolgozunk. 
Pillantsanak bele Önök is gyermekeik, diákjaink mindennapjaiba!

2016. december 05.

Nyílt nap az Adyban

Nyílt nap az Adyban

Az előző évek pozitív visszajelzései alapján az idén is szeretettel várják a IV-es és az iskola V-es és IX-es diákjaink szüleit a 2016. december 7-én, szerdán 17–19 óra között szervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. A találkozó célja az iskolában zajló tanítási-nevelési tevékenységek megismertetése a szülőkkel, akik a pedagógusok vezetésével végigjárhatják az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várják a tanárok a szülőket, ahol egyúttal bemutatásra kerülnek azok a felszerelések, tantervek, alternatív tankönyvek, amelyek eszközei, kiegészítői a mindennapi iskolai munkának.

http://www.reggeliujsag.ro/nyilt-nap-az-adyban/
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad