Maturandus2023. december 08.

A 12.F maturandusza

A 12.F maturandusza

November 29-én került sor a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében a 12.F osztály maturandusz-avató ünnepségére.

Jelenlévő tanáraink, rokonaink és barátaink a Fele se mese című műsorfolyamban betekintést nyerhettek a 12.F osztály nem hétköznapi, olykor igen zajos életébe.2023. december 08.

„Érted-e?” – Utazás az otthon megtalálásáért

„Érted-e?” – Utazás az otthon megtalálásáért

Az Ady Endre Elméleti Líceum 12.E osztályának diákjai egy szívmelengető előadással folytatták az idei évad maturandusz-avatóinak sorát, melynek címe „Érted-e” volt. Az előadás egy különleges utazásra hívta a nézőket, ahol a főszereplő a mindenkori E osztály szelleme segítségével, dimenzióról-dimenzióra ugrált. A darab során a közönség végigkísérhette a főhős menekülését, ahogy keresi azt a helyet, ahol igazán otthon érezheti magát.2023. november 27.

Detektívek maturandusza az Ady Endre Líceumban

Detektívek maturandusza az Ady Endre Líceumban

Valaminek az eltűnése rengeteg kérdést vet fel az emberben: Hová tűnt? Mi lett vele? Nem volt ez másképp az Ady Endre Elméleti Líceum 12.D osztályának diákjaival sem, akik, ha csak a maturandusz erejéig is, de nyomozókká váltak. 2023. november 22.

A traumÁsok maturandusza

A traumÁsok maturandusza

Az idei maturandusz-évadot a 12.A nyitotta meg, akik filós beállítottságukhoz híven, a pszichológiát hívták segítségül az elmúlt évek felidézésére.2019. február 22.

A 12. F osztály maturandus-ünnepsége

A 12. F osztály maturandus-ünnepsége

Az Ady Endre Elméleti Líceum 12.F természettudomány szakos osztálya szalagavatójának témája a Flintstone család volt. A történetük arról szólt, hogy eltűnt a munkaDÍNÓ és a kőkorszaki család eljött a jelenbe a 12.F osztályhoz, hogy segítséget kérjen a megkereséséhez (a műsor végén természetesen megtalálták).

Az előadás során az osztály bemutatta az elmúlt négy év legviccesebb pillanatait, táncos elemekkel és dalokkal fokozták a hangulatot. Az előadás humoros és kellemes szórakozást nyújtott a nézők számára.2019. január 21.

A 12. D osztály maturandus-ünnepsége

A 12. D osztály maturandus-ünnepsége Ahogy az már megszokottá vált, a január a maturandusok hónapja, melynek keretén belül az iskola is felnőtté avatja végzős diákjait. Nem maradhattak ki tehát az idei matek-infó szakos diákok sem, akiknek az ünnepségére január 21-én került sor. Műsoruk célja az volt, hogy hallgatóságukat elkalandozzák  Disney világába és annak életérzésébe, miközben  görbe tükröt tartva megmutatták azt, hogy milyenek ők külön-külön és mint osztály, és  azt is, hogy milyenek a tanáraik. A végeredmény pedig egy kissé modern, Disney- dalokkal és mesefigurákkal tarkított műsor lett, mely hűen tükrözte mindazt, hogy milyen is az élet az ő világukban.

2019. január 17.

A 12. A osztály maturandus-ünnepsége (Amikor a maturanduszon már nem is normális a diák)

A 12. A osztály maturandus-ünnepsége (Amikor a maturanduszon már nem is normális a diák)

Ha arra gondolunk, hogy tizenkettedikesek vagyunk, gondolunk valahogy a maturanduszra is, csak arra nem, hogy ez az év bizony egyszer el is telik. Pedig számíthat rá az ember, és valójában tudja is, hogy erre az eseményre hamarosan sor kerül. 

Így voltunk ezzel mi is, a 12. A osztály, fejben már mindent elterveztünk, amikor ráeszméltünk, hogy még van három és fél napunk színpadra vinni az ötleteket. A forgatókönyv mindig módosult, de ez így volt rendben, bár egyre kevesebb időnk volt, ötletünk annál több. A témához igazodva az őrültek háza is egyre nagyobb lett, kezdtük úgy érezni, hogy már színészkedni se kell sokat, menni fog ez magától, csak hozzuk a formánkat.2019. január 15.

12. B - Maturandusz avató - 2019

12. B - Maturandusz avató - 2019

Január 28-án a díszterem adott otthont, a 12.B osztály „B”űnözők című maturandusz műsorának.

A színes műsorban bemutatásra került egy kisfilm, ahol az osztály diákjai az érettségi tételeket szerették volna megszerezni. A diákok szinvonalas táncokkal szórakoztatták a népes közönséget. A közkedvelt tanár paródiák sem maradhattak el, amelyek természetesen a jóízlés határain belül maradtak, de betekintést engedtek a diákok eltelt „sanyarú” napjaiba. A műsor végén az összegyűlt ismerősök, rokonok, meghívottak vastapsal jutalmazták a diákok produkcióját, az osztályfőnök, pedig egy rövíd beszéd után, minden 12.B osztályos diáknak átadta, a nagykorúságot jelképező kitűzőt.2018. január 16.

A 12. A osztály Maturandus-ünnepsége

A 12. A osztály Maturandus-ünnepsége

Az Ady Endre Elméleti Líceum 12.A (filológia-intenzív angol) osztályának maturanduszára 2018. jan.16-án került sor, témája pedig a horror volt. Maturanduszunk rólunk és tanárainakról szólt, arról, hogyan látta mindkét fél az elmúlt 4 évet az iskolában. A témaválasztás nem volt nehéz, mivel a 4 év alatt majdnem kikészítettük tanárainkat, így mi váltunk a rémálmukká. Az estét három műsorvezetőnk indította, ezt követték az óra-paródiák és a táncok, majd a műsor az ötödik éve generációról generációra szálló Á-s himnusszal (Cup song átírva 12. osztályos verzióra), illetve búcsúdalunkkal (Hooligans:Seholország) ért véget. Ez után következett osztályfőnökünk beszéde, majd a hagyományos kitűzőosztás, illetve az állófogadás, melyen szüleinkkel és tanárainkkal együtt vettünk részt.2017. január 26.

A 12.C osztály Maturandus-ünnepsége

A 12.C osztály Maturandus-ünnepsége Nagy cirkuszt csapott január 26-án az iskola 12. C osztálya - ezt természetesen a lehető legszerethetőbb értelemben, ugyanis a cirkusz világa köré épült műsoruk.

2017. január 24.

A 12.E osztály Maturandus-ünnepsége

A 12.E osztály Maturandus-ünnepsége A végzősök körében ötödikekként léptek színpadra a 12. E-s diákok január 24-én. Az osztály a hotelt választotta témának, így az esemény címe a Hotel Elodáz lett, a rengeteg felmérő-halasztásra reflektálva.

2017. január 19.

A 12.B osztály Maturandus-ünnepsége

A 12.B osztály Maturandus-ünnepsége A 12.B osztály műsora január 19-én délután 18 órától kezdődött. A témája a Bulisok(k) köré épült. A gyerekek elsősorban bizonyos negatív sztereotípiákat szerettek volna leépíteni az előadáshoz való hozzáállásukkal, nem csekély öniróniával kiemelve azt, hogy bár zömében nagykorúak, mégis gyermekként élik meg a kis hétköznapjaikat.

2017. január 17.

,,Alvilág" – a XII. A osztály Maturandus-ünnepsége

,,Alvilág" – a XII. A osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 17-én az Ady Endre Líceum ,,Alvilága" megnyitotta kapuit. E koncepció adta a 12.A osztály maturanduszának témáját, amely fergeteges műsorrá alakult. A témát Dante Alighieri Isteni Színjátékának a pokla ihlette, s ehhez kapcsolódott az osztály elképzelése a tanulásról, miszerint, ha át szeretnénk menni az érettségin, azért bizony meg kell szenvednünk.2017. január 12.

A 12.D osztály Maturandus-ünnepsége

A 12.D osztály Maturandus-ünnepsége A D-sek nagykorúsítási műsora meglehetős öniróniával ugyan, de arról szólt, hogy bármennyi választási lehetőségünk is adott, mindig a D a helyes válasz. 

2017. január 10.

A 12.F osztály Maturandus-ünnepsége

A 12.F osztály Maturandus-ünnepsége

Alig kezdődött el a 2017-es év, iskolánk újra ünneplőbe öltözött, és a díszterem zsúfolásig megtelt szülőkkel, rokonokkal, barátokkal, tanárokkal. Mindenki kíváncsian és izgatottan várta, hogy színpadra lépjenek a 12.F osztály tanulói, akik sok-sok készülődés és próba után bemutatták Maturandusz-műsorukat.
Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad