Varadinum2018. május 04.

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

"Néhai való jó Mátyás király" a Varadinumon

2018. május 4-5-én a XXVII. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében került sor a “Néhai való jó Mátyás király” - Hunyadi Mátyás, a reneszánsz uralkodó című történelmi vetélkedőre. Idén XX. alkalommal szerveztek iskolánkban történelemversenyt a Kárpát-medencei középiskolások számára.2016. április 25.

Diákvetélkedő 1956-ról

18. alkalommal szervezte meg a nagyváradi Ady Endre Középiskola a Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedőjét Hősiesség-Tisztesség-Méltóság, címmel, mely az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának állított emléket.

2015. május 08.

Történelemből mérték össze tudásukat

Május 8-án és 9-én zajlott le a tizenhetedik alkalommal megszervezett Varadinum történelmi verseny, a XXIV. Festum Varadinum keretében. A komoly hagyománnyal bíró megmérettetésnek az Ady Endre Elméleti Líceum adott helyet

2013. július 01.

Bethlen Gábor fejedelem nyomában

A Festum Varadinum keretében megrendezett, Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedője címet viselő verseny díjazottjai a Rákóczi Szövetség által felajánlott különdíjnak köszönhetően tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek tematikája követte az idei verseny témáját, amely Erdély aranykora, azaz a XVII. század, ezen belül is Bethlen Gábor uralkodása volt.

2013. április 26.

Szervezők és dobogósok! :)

Erdély aranykoráról szóló történelmi vetékedő Idén is megszervezte iskolánk a Festum Varadinum keretein belül a már hagyománnyá vált történelmi vetélkedőt. Az idei téma Erdély aranykora volt, melynek fő alakja Bethlen Gábor erdélyi fejedelem. Kárpát-medencei vetélkedőnkre idén tizenöt csapat nevezett be, Nagyváradot pedig négy csapat képviselte (három adys és egy eminescus).


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad