Sátoraljaújhelyen jártak a Rákóczi-tábor résztvevői

2022. június 09.

Nagy izgalommal indultunk el reggel tíz órakor a Kanonok-sorról. Már sok izgatott  diák várakozott türelmetlenül. Több iskolából is érkeztek, közöttük természetesen  adys diákok is voltak. Az út remek hangulatban telt, első megállónk Füzér várán volt. Kemény munkának bizonyult a sok lépcsőfok, de megérte, hiszen a kilátás a hegytetőről csodaszép volt. Megnézhettük az akkori borospincéket, kamrákat és hálószobákat. Aztán egyenesen indultunk a sátoraljaújhelyi Rákóczi-táborhoz. Ahol egy óriási medence várt minket. Amit azon nyomban ki kellett próbálnunk. Majd teli hassal folytattuk utunkat a sportcsarnok irányába, ahol egy izgalmas kvízjáték következett, ahol rengeteg csapat megmérettette tudását.
Másnap is izgalmas napnak néztünk elébe, ugyanis reggeli után programkavalkád következett: íjászkodtunk, szappant készítettünk, katonákat láthattunk lőni, de közben egy-két szelfit is el-ellőttünk. Az esős idő ellenére nem lankadt a hangulat. Később a sportcsarnokban gyűltünk össze, Novák Katalin elnökasszony fogadására. Szebbnél szebb produkciókat láthattunk, verseket és énekeket hallhattunk. Később táncházat tartottak, amin sokan részt vettünk, és a bolgár körtáncot tanultuk meg. A napot a Margaret Island zenekar és tűzijáték zárta. Másnap reggel a csoportképek elkészítése és a búcsúzás után indultunk útnak.
Remekül telt ez a három nap, rengeteg új barátra, felejthetetlen élményekre tettünk szert. A kísérő tanárunk Takács Péter volt.

Nagy Nikolett (9.F)




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad