Bevetésen az 5.B!

2023. október 23.

Első napunk a Tűzoltóságnál indult. A tűzoltók elmesélték, hogyan dolgoznak, milyen feladataik vannak nap mint nap.  Beülhettünk a tűzoltó autókba, és még a szirénát is beindították nekünk! Megtudtuk, mi a teendő különböző katasztrófák esetén, ha például földrengés van, vagy éppen kigyulladt az épület, amelyben tartózkodunk. Azután kipróbálhattuk a bevetésen használt eszközöket, az ollót és az emelőt, amiknek segítségével a sérülteket szabadítják ki baleset esetén. Felpróbálhattuk a tűzoltósisakokat, sőt azt is megtudhattuk, ha a nyakmerevítő kényelmetlen, azt jelenti, hogy helyesen van feltéve!

Miután elbúcsúztunk házigazdáinktól, még egy rövid focimeccs is belefért az iskolaudvaron vendégünk érkezése előtt.

A nap második felében Oláh Anikó bábszínész látogatott meg bennünket. Mesélt a bábszínészi hivatásról, és bemutatta a különböző bábokat, amelyekkel dolgoznak. Például van olyan báb, melyhez 3 bábszínész szükségeltetik, hogy mozogjon. S mi mindegyik bábot kipróbálhattuk! Azt is megtapasztalhattuk, hogy van olyan báb, melyhez jó erőnlét szükséges.

Élményekkel teli nappal gazdagodtunk! Hálás köszönet vendéglátóinknak és vendégünknek!

Fazekas Csilla

Koszta Gyöngyi




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad