Egy érdekes nap a 10.E-ben

2023. október 25.

A 10.E szerdai napját változatos programok színesítették: megismerkedhettek cserediák-programokkal, a rendezvényszervezés rejtelmeivel, környezetvédelmi problémákkal, elmélyülhettek az önismeretben, megismerkedhettek Várad belvárosának néhány szépséges  épületével.

A szerdai napunk azzal indult, hogy Stef Ingrid a Klebelsberg Kuno Szakkollégium munkatársa, Az Európai Ifjúsági stratégia átadása új megközelítésben (eSat) című projekt keretein belül megismertette velünk, hogy milyen Erasmus+ cserediák-programok léteznek, valamint megismerhettük az Európai Ifjúsági stratégia céljait és a Youthpass előnyeit.

Később a rendezvényszervezés rejtelmeibe avatott be Pósa Tibor, a ROVE igazgatója, valamint a Festum Varadinum programigazgatója. Megtudtuk tőle, hogy milyen sokrétű és összetett egy ilyen nagy rendezvény szervezése, milyen buktatók lehetnek, illetve hogy milyen sok ember együttes munkája kell a siker eléréséhez. Számunkra ez nagyon érdekesnek tűnt, mindenki figyelmét lekötötte.

Ezután a környezetvédelemről mesélt nekünk Székely Zsolt. A hulladék felhasználásáról, újrahasznosításáról beszéltünk.

Végül az iskola pszichológusával, Luka Enikővel kitöltöttünk egy önismereti kérdőívet, amely a pályaválasztáshoz kapcsolódott.

A nap zárásaként Estera Durne tanárnő vezetésével a 9.F osztállyal együtt meglátogattuk a Holdas Templomot, a Szent László Római Katolikus Templomot, valamint a Görögkatolikus Püspöki Palotát.

Kondor Orsolya, Juhász Mirjám, Kondor Boglárka




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad