Partiumi kirándulás a Rákóczi Szövetséggel

2023. szeptember 30.

Szeptember utolsó hétvégéjén részt vehettünk a Rákóczi Szövetség által szervezett Partiumi kiránduláson.

Pénteken indultunk Nagyváradról a Kanonok- sorról, első megállónk Aradon volt. Itt elidőztünk pár órát, majd a 13 aradi vértanú emlékhelyénél csatlakoztak hozzánk magyarországi társaink, és együtt indultunk tovább Temesvár irányába.

Este 7 óra volt, mire a szállásunkra értünk, ahol finom vacsora után rövid ismerkedő esten vettünk részt.

Másnap reggel útnak indultunk felfedezni Temesvár látványosságait, sétálóutcáit, nevezetes helyeit.

Innen Máriaradnára mentünk, ahol a csodálatos Kegytemplom mutatta meg magát nekünk teljes pompájában. Miután megismertették velünk a templom múltját, továbbindultunk Nagyszalontára, ahol az Arany János Emlékmúzeumot látogattuk meg.

Végül épségben visszaérkeztünk Nagyváradra.

Minden részt vevő diák nevében mondhatom, hogy egy remek kirándulásnak lehettünk részesei, és rengeteg új ismerősre tehettünk szert.

A legcsodálatosabb mégis az volt, hogy lakóhelyünktől függetlenül ugyanolyannak láttuk egymást, és mindenki felszabadultan érezte magát ebben az összetartó közösségben.

 

Izsák Zsanett, 10.E




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad