Ünnepi tanévnyitó 2023–2024

2023. szeptember 11.

Hagyományos ünnepi megnyitóval vette kezdetét a 2023/24/es tanév iskolánkban. Az igazgatói köszöntőt a meghívottaknak a diákokhoz és pedagógusokhoz intézett üdvözlő szavai, jókívánságai követték. Majd a nyakkendő-átadás különleges pillanata következett, amikor az ötödikesek és a kilencedikesek megkapták adys "létük" szimbólumát, az iskolanyakkendőt. A nyolcadikos Dobrai Hanna és a tizenkettedikes Bimbó Zorka a diáktársak nevében üdvözölték az "új" adysokat, majd Kiss Márton László Weöres Sándor Ha kérdezik, ki vagy című versével köszöntötte a tanévnyitó résztvevőit. A Szózat felcsendülése után osztálykép készítéssel, majd osztályfőnöki órákkal folytatódott az első iskolai nap.

A tanévnyitó ünnepélyességéhez az iskolazászló és azt őrző diákok - Ádám Tamás Bendegúz, Bimbó Zorka, Kiss Márton László, Pisky Orsolya - méltóságteljes őrt állása is hozzájárult. 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad