Dream Team a Nemzetközi Gyermekfesztiválon

2017. április 12.

A Zabhegyező Gyermekanimátor Egyesület az idei Nemzetközi Gyermekfesztivált Pápán rendezte meg. Mint minden évben, az Ady Endre Elméleti Líceum Dream Team nevű csapata is részt vett a „fesztin” Koncz Brigitta, Nonn Andrea és Cseke Sándor tanárok vezetésével. A fesztivál témája idén Éjszaka a múzeumban volt. Ez azt jelentette, hogy a kisdiákok olyan interaktív játékokon vettek részt, melyek során nagyon sok, múzeumhoz kapcsolódó úi ismeretekkel gazdagodtak. Elsősorban elméleti és gyakorlati próbákat  kellett teljesíteniük, de  a nagy, interaktív játékok mellett kézműves műhelyek is a kisdiákok rendelkezésére álltak, ahol különböző emléktárgyakat lehetett készíteni.

Nagyon népszerű volt idén is a „hajbaziz” és az arcfestés. A kisdiákok sportnapon is részt vehettek, valamint a fakultatív napon megismerkedhettek Pápa nevezetességeivel. A feszti utolsó napján a Kavalkádra került sor, ahol látványos produkciókat mutattak be a tábor résztvevői. Az esemény  szombat este a gálával zárult, melyen a szervezők közösen a diákokkal lezárták a 2017-es Nemzetközi Gyermekfesztivált.

A rendezvény egyik érdekessége, hogy a szervezők jelentős része egykori és mostani adys diák. A részt vevő diákok idén is rengeteg élménnyel tértek haza, és már kíváncsian várják, hogy hol kerül megrendezésre a jövő évi fesztivál.
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad