Dream Team a Nemzetközi Gyermekfesztiválon

2017. április 12.

A Zabhegyező Gyermekanimátor Egyesület az idei Nemzetközi Gyermekfesztivált Pápán rendezte meg. Mint minden évben, az Ady Endre Elméleti Líceum Dream Team nevű csapata is részt vett a „fesztin” Koncz Brigitta, Nonn Andrea és Cseke Sándor tanárok vezetésével. A fesztivál témája idén Éjszaka a múzeumban volt. Ez azt jelentette, hogy a kisdiákok olyan interaktív játékokon vettek részt, melyek során nagyon sok, múzeumhoz kapcsolódó úi ismeretekkel gazdagodtak. Elsősorban elméleti és gyakorlati próbákat  kellett teljesíteniük, de  a nagy, interaktív játékok mellett kézműves műhelyek is a kisdiákok rendelkezésére álltak, ahol különböző emléktárgyakat lehetett készíteni.

Nagyon népszerű volt idén is a „hajbaziz” és az arcfestés. A kisdiákok sportnapon is részt vehettek, valamint a fakultatív napon megismerkedhettek Pápa nevezetességeivel. A feszti utolsó napján a Kavalkádra került sor, ahol látványos produkciókat mutattak be a tábor résztvevői. Az esemény  szombat este a gálával zárult, melyen a szervezők közösen a diákokkal lezárták a 2017-es Nemzetközi Gyermekfesztivált.

A rendezvény egyik érdekessége, hogy a szervezők jelentős része egykori és mostani adys diák. A részt vevő diákok idén is rengeteg élménnyel tértek haza, és már kíváncsian várják, hogy hol kerül megrendezésre a jövő évi fesztivál.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad