Október 23.

2017. október 23.

Október 23-án, nemzeti ünnepünkön, Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében az iskola hagyományaihoz híven az alkalomhoz illő zenés-verses összeállítással emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról. Az iskola főfolyosóján égő gyertya lángja emlékeztetett a forradalom hőseire, azokra a fiatalokra, gyerekekre, akik 1956-ban legdrágább kincsüket, az életüket áldozták fel a szabadságért.

Ez alkalommal az iskola diákjai együtt ünnepeltek a Debreceni Vegyipari Szakgimnázium tanulóival és tanáraival. A vendégek előadása után az adysok ünnepi műsorára került sor. A nagyváradi diákok irodalmi alkotások, naplótöredékek és a szabadságharc ihlette versek segítségével idézték fel a forradalmi napok eseményeit. Az előadás megható hangulatához hozzájárultak a színvonalas hegedűszólók és a zenei kísérettel előadott, alkalomhoz illő dalok.

A műsor előkészítésében Apáti Timea és Ardelean Klementina történelemtanárnők irányításával IX-XI. osztályos tanulók vettek részt. A zenei számok előkészítését és előadását Buna Boglárka zenetanárnő, valamint Kajántó Judit kémiatanárnő segítették.

A közös ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget.

 
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad