Belgium

Sokszor emlegetjük, hogy az iskola az életre kell neveljen, és az igazán értékes tudás az, amihez tapasztalatok párosulnak. Az Ady Endre Líceum ebben a tekintetben az a hely, ahol az iskolán kívüli tevékenységek nagyon sokat tesznek hozzá a diákok önmegvalósításához. Az egyik fontos tevékenység a cserediák-kapcsolatokat öleli fel. 

2019. április 09.

Barátok határok nélkül: belga cserediák-kapcsolat 2019

Barátok határok nélkül: belga cserediák-kapcsolat 2019

Manapság már senki sem hiszi, hogy a tanulás csak az iskola falain belül zajlik, és nyilvánvalóan sem a szigor, sem a korlátok nem jellemzik már az oktatást. Éppen ezért, ahogy a szakirodalom is alátámasztja számos esetben, a tanulás akkor igazán hatékony és eredményes, ha az érdeklődés és a tudás iránti vágy jellemzik. Ebben a szellemiségben indítottuk ismét útjára a belga–magyar cserediák-projektet az Ady Endre Elméleti Líceum diákjaival.

 2018. november 02.

☺ Indul a belga cserediák-kapcsolat!

☺ Indul a belga cserediák-kapcsolat!

Tizedikes és tizenegyedikes diákok jelentkezését várjuk!

Köztünk a  helyed, ha hiszel abban, hogy az angol nyelv nemcsak egy tantárgy, hanem  hasznos eszköz, és szívesen ismersz meg új helyeket, embereket. Jó,  ha megvan benned az a kíváncsiság, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy életreszóló emlékekkel gazdagodj.2018. augusztus 27.

Tanulás határok nélkül: belga cserediák-kapcsolat 2018

Tanulás határok nélkül: belga cserediák-kapcsolat 2018

A cserediák- kapcsolat immár negyedik éve  17 adys diák belgiumi látogatásával zárul, akik tanáraik kíséretében vették a világot a nyakukba, és kisebb-nagyobb izgalmakkal elrepültek Belgiumba március 15. és 22. között. A szülők és gyermekeik lelkesen fogadták  a csoportot, és jó volt látni, hogy a viszontlátás öröme úgy magával ragadta gyermekeinket, mintha már családtagok lennének vendéglátóik körében. 2018. február 28.

Cserediáknak lenni az egyik legjobb dolog a világon!

Cserediáknak lenni az egyik legjobb dolog a világon!

Már lassan közhelynek számít, amikor azt mondjuk, hogy a gyerek akkor tanul a leghatékonyabban, amikor tudomást sem vesz magáról a folyamatról. Azt hinnénk, ez már csak a mesékben létezik, de újra és újra megtörténik, és csak a végén értik meg diákjaink, honnan a lelkesedés és miért az erőfeszítés.

Büszkén újságoltuk az idén részt vevő diákoknak, hogy immár éppen 10 éve annak, hogy az első belga - magyar cserediák-kapcsolat létrejött az iskolánkban az Izegemi Prizma Campus IdP-vel. Nem kevés idő ez, és a lelkesedés  minden évben egyre nagyobb. Az idén 19 belga cserediák és 17 adys vesz részt a projektben tanáraikkal együtt.2017. augusztus 21.

Egy cserediák-kapcsolat élményei: Ady Endre Elméleti Líceum – Prizma Campus Idp

Egy cserediák-kapcsolat élményei: Ady Endre Elméleti Líceum – Prizma Campus Idp

Március 24. és április 1. között sikeresen zajlott iskolánkban a magyar/román – belga cserediák program második fordulója. A projekt immár második éve az “Across Cultures” név alatt szerepel az iskolán kívüli tevékenységek között, de a barátság sokkal távolabb nyúlik vissza a múltba, egészen 2008-ba, amikor az első cserediák-kapcsolat kezdődött az Izegemi Prizma Campus IdP iskolával.

Az idén ismét 15 diák (9., 10. és 11.osztályos tanulók) vezető tanáraik, Koncz Brigitta és Nonn Andrea kíséretében vehetett részt ebben a különleges tanulási kalandban, ami nemcsak diáknak, de tanárnak is új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagította az életét.2017. március 25.

Belga cserediákok az Adyban

Belga cserediákok az Adyban

 A 2016-2017-es tanévben, február 17. és 25. között az adys diákok belga barátokat szereztek.2017. március 24.

Izegem–Nagyvárad cserediák-kapcsolat

Izegem–Nagyvárad cserediák-kapcsolat

Sokan valljuk azt, hogy az iskola az életre kell neveljen, és az igazán értékes tudás az, amihez tapasztalatok párosulnak. A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum az a hely, ahol az iskolán kívüli tevékenységek a diákok önmegvalósítását szolgálják.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/03/21/izegem-nagyvarad-cserediak-kapcsolat.biharinaplo2017. január 29.

Belga cserediák-kapcsolat a 2015–2016-os tanévben

Belga cserediák-kapcsolat a 2015–2016-os tanévben

Január 29. és február 5. között az adys diákok belga barátokat fogadtak. A belgiumi Izegem városból jött tizenkét diák és két tanár lelkes támogatói voltak a cserediák-kapcsolat megvalósításának. Ittlétük alatt közösen meglátogattuk Budapestet, Nagyvárad nevezetességeit, eltöltöttünk néhány napot az aranyosláposi menedékházban, és büszkén mutattuk meg a Medve-barlang szépségeit is.
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad