Események az intri életében2023. március 01.

Bentlakás igénylésének módszertana a 2023–2024-es tanévre

Bentlakás igénylésének módszertana a 2023–2024-es tanévre

Megváltozott a bentlakás igénylésének a módszertana a 2023–2024-es tanévre. Ennek leírása található meg a következő linken:

 

Szuloi_tajekoztato_beiratkozas_a_bentlakasba_2023

Procedura_inscriere_internat_20232022. november 27.

Intris gólyabál

Intris gólyabál Az iskola hagyományai szerint a kilencedikes bentlakókat a 10. és 11. osztályos diákok barátságos, ám kreativitásukat, ki- és összetartásukat próbára tevő beavató rituálé során avatják teljes jogú adysokká. Izgalomban és nevetésben idén sem volt hiány. 

2022. május 19.

Csörömp - búcsúznak végzős intriseink

Csörömp - búcsúznak végzős intriseink

De mit is jelent ez az iskola számára? Nekik csak részben jelent bármit is, mert a hangsúly a bentlakásos diákokon van. Ez a hagyomány több mint 30 éve nyomon követi az iskola életét, és a bentlakók, mint szorgos méhecskék szervezkednek minden év májusában.

A Csörömp ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a bentlakásos 12.es osztály diákjait családiasabb módon elbúcsúztassuk.Hiszen a bentlakásban lévő diákok a szobatársakkal együtt töltik a napjuk egy jó idejét. Így nem csoda, hogy szoros barátságok vagy akár szerelmek is kialakulnak. Mint egy család igazítják a kicsik útját, és megtanítják őket arra, hogyan éljenek jól egy "idegenekből" kialakított közösségben.2020. augusztus 12.

BENTLAKÁS 2020-2021

Tisztelt Szülők és Diákok! Az új tanévben, lehetőségeink szerint minden eddig bejelentkezett tanulót szeretnénk elszállásolni bentlakásunkban. Az iskolai oktatás és a bentlakás működése a mindenkori aktuális egészségügyi helyzettől függ. A szabályozókat a hivatalos szervek adják ki, amely szabályozók bármikor megváltozhatnak. Ezek ismeretében, kérjük Önöket, jelezzék augusztus 20-ig e-mailban (litadyendre@yahoo.com), ha nem igénylik gyermekük számára a bentlakási helyet.

 

Az iskola vezetősége2020. március 09.

Váradi diákok a Magyar világ 1938–1940 kiállításon

Váradi diákok a Magyar világ 1938–1940 kiállításon

A magyar kormány támogatásával kedden közel 150 nagyváradi magyar diák tekintette meg  tanárai kíséretében Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban a Magyar Világ 1938–1940 című időszaki kiállítást. Az utazást a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezete koordinálta.

 

 2020. január 12.

Boldog iskola program – Október az optimizmus hava

Boldog iskola program – Október az optimizmus hava A Boldog iskola programjához a bentlakók (Boldog bentlakók) is csatlakoztak egy nagyon vidám, de annál mélyebb gondolatokat ébresztő társasjátékkal. A Pozitivityt 4 db. 2 fős csapattal játszottuk. A résztvevők: Simon Petra, Halász Bernadett Michelle, Máté Júlia Angyalka, Döme Martin, Papp Csenge, Corodi Victor Edmond, Oláh Johanna Julianna, Szél Barbara remekül szórakoztak.

2019. november 09.

Intris gólyabál

Intris gólyabál Az iskola új bentlakóit "avatták" be a kizárólag számukra rendezett "intris gólyabálon". A kilnecedikeseknek itt is különbőző próbákat kellett kiállniuk, és ezeken keresztül bizonyítani ügyességüket, rátermettségüket. 

2017. december 21.

A bentlakás karácsonyfája

A bentlakás karácsonyfája

    Lassan vége a 2017-es évnek, s az első félévből is már csak néhány hét maradt hátra. Az Ady Endre Elméleti Líceum bentlakásában is „repül az idő,” s íme, már december van.

  2017. október 27.

Intris gólyabál 2017

Intris gólyabál 2017

                Mint minden évben, 2017 októberében is megrendeztük a bentlakók saját gólyabálját. A IX.-es bentlakók táncos és ügyességet kívánó feladatok megoldásával bizonyíthatták rátermettségüket. Mivel most különösen sok új diák költözött a bentlakásba, jó alkalom volt ez az ismerkedésre is.
Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

Nem kellenek a megálmodott álmok,
Új kínok, titkok, vágyak vizén járok,
Röpülj, hajóm,
Nem kellenek a megálmodott álmok. (Ady Endre) Intézményünk alkalmazottainak átoltottsága:
Situația vaccinării personalului liceului:

63 fő, 75%

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad