Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!

2016. március 16.

Iskolánk vitakörének tagjai rendhagyó körülmények között találkozhattak határon túli vitakörösökkel. Egy mostanában napirenden lévő témáról folyatott vitát a nagyváradi és a hajdúböszörményi csapat, szervezett keretek között.
A rövid ismerkedést disputa követte. A vita tételmondata a következő állítás volt, ami mellett állító és tagadó érveket igyekezett felsorakoztatni a két fél: A nő és a férfi egyenlő az európai társadalomban.
Kidolgozott beszédek, ügyes kérdések és helytálló válaszok hada sorakozott fel a téma kapcsán. Fokozódott a harcikedv, mindkét fél igyekezett a saját álláspontját igazolni. A vita végére a hangulat is remek lett, elismerhették a diákok, hogy nem is olyan könnyű helytállni egy ilyen megmérettetésben, de annál nagyobb az öröm, ami az élménnyel jár.
A vitát követően a délután egy részét is együtt tölthette a csapat: városnézéssel, várlátogatással, további személyes eszmecserékkel, ismerkedéssel. A nap végeztével pedig azzal a reménnyel válhattak el az Ady Protagorász vitakörének tagjai a hajdúböszörményi új/régi barátaiktól, hogy legközelebb a másik fél hazai pályáján mérik össze tudásukat, illetve retorikai és meggyőzőképességüket.
Tripó Debóra








Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad