Robotika2020. február 02.

Szép eredmények a kolozsvári FLL (First Lego League) robotversenyen

Szép eredmények a kolozsvári FLL (First Lego League) robotversenyen A kolozsvári FLL (First Lego League) robotverseny regionális szakaszán iskolánk két csapattal indult, és  a 2-ik és 3-ik helyezést értük el. Ezáltal mindkét csapattal továbbjutottunk a bukaresti döntőbe. Az Ady-SOKK csapata első lett alapértékek versenyszámban. Robotrix (2-ik) csapat tagjai: Orbán Félix, Biro Csaba Cristian, Kólák Dávid, Haragos Bernadett, Varga Dávid, Magyari Ferenc, Deák Alex és Karton Maximilián. Az  Ady-SOKK (3-ik) csapat tagjai: Dénes Péter, Társi Kristóf, Laboncz Gergő, Dallos Lóránd és Székedi Dávid.

2019. november 30.

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen

FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen Az Ady-líceum tanulói három csapattal vettek részt a Debrecenben megrendezett First Lego League robotversenyen. Egy 10.-es és két 9.-es csapat vett részt a versenyen. A tizedikesek harmadik helyezést értek el a robotjátékban, a kilencedikesek egyik csapata különdíjat nyert, a másik kilencedikes csapat pedig első díjat kapott csapatmunkában. 

2019. március 17.

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

Szép eredmények a bukaresti robotversenyen

2019. március 17-én tartották Bukarestben az országos First Lego League robotversenyt. A versenyre 62 csapat jelentkezett. A nagyváradi Ady Endre Líceum 2 csapattal vett részt a versenyen Ady-Sokk és Ady-Sokk 2.0. Az Ady-Sokk csapata "Inspiráció" kategóriában első lett, a robotjátékban 4.-ek lettek. Az Ady-Sokk 2.0 csapat a robotjátékban 11. lett.

A versenyen meglátogatott minket a bukaresti Ady Endre Líceum küldöttsége Csire Gábor vezetésével. A verseny után elvittek minket egy rövid, de annál tartalmasabb városnézésre.

Az Ady-Sokk csapat  tagjai: Társi Kristóf, Kovács Aida, Balázs Botond, Gál Dávid, Laboncz Gergő, Dénes Péter és Dallos Lóránd

Az Ady-Sokk 2.0 csapat tagjai: Méhes Nándor, Boruzs István, Balogh Levente és Bódis-Kosoczki Gergő-Keve2018. június 21.

Robotversenyeken remekelő Ady-sokk

Robotversenyeken remekelő Ady-sokk

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum robotika szakköre ebben az évadban is elindult az FLL (First Lego League) robotversenyen, és jogot szerzett arra, hogy részt vegyenek a nemzetközi döntőn Tallinnban. Ebben az évben a robotok a víztisztítással foglalkoztak.

http://www.erdon.ro/robotversenyeken-remekelo-ady-sokk/38984822018. június 21.

Robotversenyeken remekelő Ady-sokk

Robotversenyeken remekelő Ady-sokk A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum robotika szakköre ebben az évadban is elindult az FLL (First Lego League) robotversenyen, és jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn Tallinnban. Ebben az évben a robotok a víztisztítással foglalkoztak.

2018. március 18.

First Lego League - robotverseny, Bukarest

First Lego League - robotverseny, Bukarest

Bukarestben ismét megszervezték az FLL (First Lego League) robotversenyt, melyen 33 csapat mérte össze tudását. Az Ady-sokk csapata az első helyen végzett. Ezzel továbbjutottak az Észtországban megrendezendő világbajnokságra.2017. december 09.

FLL robotverseny

FLL robotverseny

Az Ady-líceum két csapattal is részt vett a First Lego League robotverseny regionális döntőjén, Debrecenben nagyszerű eredménnyel!

Olvass tovább...

 2017. október 24.

Meghívó suli–bulira

Meghívó suli–bulira

Szeretettel hívjuk-várjuk a kedves szülőket, volt diákokat és azok szüleit, az iskola támogatóit az október 28-án, szombat este 19 órakor kezdődő, kötetlen hangulatú, batyus, farmeres, táncos, jótékonysági suli-bulira. A líceum és az iskola szülőbizottsága által közösen szervezett jótékonysági rendezvénnyel a World Robot Olimpiad nemzetközi döntőjére újra kijutott diákcsapatunk Costa Rica-ba utaztatásához járulunk hozzá. Bemutatkozik a nemzetközi döntős robotos csapat, vidám műsorral iskolánk diákjai szolgálnak.

Figyelem! Fődíjként egy kétszemélyes, 3 napos kirándulást sorsolunk ki Prágába és Pozsonyba, a karácsonyi vásárra, a Galatea Travel jóvoltából. Ne hagyják ki a lehetőséget!

A jó hangulatról és zenéről az Elit együttes gondoskodik. Ha többen szeretnének együtt asztalt foglalni, kérjük, jelezzék az osztályfőnöknél vagy a titkárságon, kinek a nevére és hány személyre.

Érdeklődni és belépőt váltani az iskola titkárságán (0259431706) és az osztályfőnököknél lehet, naponta 8 és 16 óra között.2017. június 10.

A dániai FLL-robotversenyen tették próbára tudásukat az Ady-SOKK

A dániai FLL-robotversenyen tették próbára tudásukat az Ady-SOKK

A Dániában megrendezett európai szintű FLL (First Lego League) verseny rendkívüli és maradandó élmény számunkra. Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen lehetőség adatik meg nekünk: külföldön versenyezni (Aarhusban), közben életre szóló emlékeket gyűjteni. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, akik támogattak minket – összegzi a 10.-es Bíró Ágnes a csapat tapasztalatait az idei FLL-ről.

 2017. május 28.

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny harmadik napja

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny harmadik napja A robotjátékokat az eredményhirdetés követte. Az Ady-SOKK csapata 48. helyen végzett a 119 versenyzőből.

2017. május 27.

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny második napja

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny második napja A verseny második napján a kutatói munka került bemutatásra, a csapat egy multifunkcionális kutyalábtörlőt készített. A bemutató után egy meglepetésfeladatot kellett megoldani csapatban. Majd következtek a robotjátékok.

2017. május 26.

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny megnyitója

A dániai FLL (First Lego League) robotverseny megnyitója A verseny második napján berendezkedtünk a verseny helyszínén és teszteltük a robotunkat. Délutáni program piknikezés és koncert volt egy vidámparkban.

2017. május 25.

Látogatás Legoland-ben

Látogatás Legoland-ben A Dániában megszervezett nemzetközi FLL (First Lego Leag) verseny első napján a regisztráció után meglátogattunk a billundi Legolandet.

2017. március 29.

Országos bajnokok

Országos bajnokok

Romániában ebben az évben szervezték meg először a First Lego League (FLL) versenyt, melyre huszonhárom csapat nevezett az országból. Az adysok csapata ismét bizonyított.2017. március 20.

Országos bajnokok

Országos bajnokok

Romániában ebben az évben szervezték meg először a First Lego League (FLL) versenyt, melyre huszonhárom csapat nevezett be az ország több térségéből.

A részt vevő csapatok között volt a nagyváradi Ady Endre Líceum Kotró László-Lehel által felkészített és vezetett tíztagú csapat.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/03/20/az-adysok-nyertek-az-fll-t.biharinaplo2017. február 05.

Robotika verseny Debrecenben nagyváradi diákokkal

Robotika verseny Debrecenben nagyváradi diákokkal2016. november 25.

„Ady-sokk” a robotolimpián

„Ady-sokk” a robotolimpián Tizedik helyezést ért el az Új-Delhiben megrendezett robotolimpián az Ady Endre Középiskola 3 fős csapata: Kozma Gergő-Tamás, Kristófi János-Mihály és Papp-Bálint Gergő, XI-es diákok.

2016. november 19.

Robotverseny FLL (First Lego League)

Robotverseny FLL (First Lego League) Az Ady-SOKK csapata részt vett a Debrecenben megrendezett FLL (First Lego League) regionális robotversenyen, és elsőként jutott tovább a Közép-Európai Döntőbe.

2016. július 09.

Szelektíven gyűjtő robotot építettek az adysok

A Sebes-Körös parti iskolában három éve működik a Partium egyetlen robotika szakköre, mely egyre több kreatív diákot vonz.


http://www.varadvideo.ro/szelektiven-gyujto-robotot-epitettek-vId-6172016. június 13.

Az adysok a legjobb robotépítők

Első helyezést ért el az Ady Endre Középiskola csapata a World Robot Olympiad nemzetközi robotverseny országos fordulóján. A nemzetközi döntő Indiában lesz. Az elmúlt években második helyezéseket értek el, a robotok építésében szerzett többéves tapasztalatot viszont ezúttal maximálisan gyümölcsöztették: első helyen végzett a nagyváradi Ady Endre Líceum háromfős csapata a WRO országos, magyarországi fordulóján.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad