Környezettudatosság2020. február 29.

Zöld programok az Ady Endre Líceumban

Zöld programok az Ady Endre Líceumban

Ebben a tanévben az V. Semmelweis Egészségverseny online fordulóiban a 11.E osztály tanulóiból álló “Polipeptidek” csapat (Bakos Dóra, Bíró Timea, Búzási Vivien, Kapalai Gergő, Perei Ágnes) és a 10.E és 11.D diákjaiból alakult “Adypociták” csapat (Bíró Bernadett, Majercsik Szilárd, Péter-Pakó Henrietta, Strifler Márk, Vér Roland) vettek részt.

 2018. október 01.

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés

Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából?

A MEGOLDÁS: EGY GYORS OTTHONI NAGYTAKARÍTÁS!

Majd hozd el az iskolába, és kapcsolódj be Te is a gyűjtésbe, amely 2018. november 10-ig tart!

A papírhulladék lehet koszos, zsíros, szakadt, fóliázott, karton, színes, fekete-fehér, tehát bármilyen, csak némi papírt is tartalmazzon, mert számunkra ez most nagy érték!
 2018. október 01.

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmet az iskolánkban zajló elektronikai hulladékok  gyűjtésére. Bármilyen lakossági elektromos és elektronikai hulladékot (mosógép, hűtőszekrény, ventilátor, mosogatógép, porszívó, gyorsforraló, konyhai robotgép, kávéfőző, számítógép, nyomtató, telefonkészülék, fax, mobiltelefon, rádió, TV, hifi torony DVD lejátszó, házimozi, elem, akku stb.) átveszünk, égők vagy izzók kivételével!2018. április 22.

A föld napja

A föld napja

Az Ady Endre Elméleti Líceum 5-8. osztályos diákjai plakátokat készítettek a föld napja alkalmából, környezetünk védelmére szólítva fel bennünket e világnap egyik jelmondatával: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

 2018. április 10.

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet az iskolánkban zajló elektronikai hulladékok  gyűjtésére. Bármilyen lakossági elektromos és elektronikai hulladékot (mosógép, hűtőszekrény, ventilátor, mosogatógép, porszívó, gyorsforraló, konyhai robotgép, kávéfőző, számítógép, nyomtató, telefonkészülék, fax, mobiltelefon, rádió, TV, hifi torony, DVD lejátszó, házimozi, elem, akku stb.) átveszünk, égők vagy izzók kivételével!

 

 2018. április 10.

Miért gyűjtsünk szelektíven?

Miért gyűjtsünk szelektíven?

Azért, hogy csökkentsük a kommunális szemét mennyiségét!

 

Azért, hogy kíméljük a környezetünket, valamint a hulladék újrahasznosításával csökkentsük a pazarló anyagfelhasználást!

 

Azért, hogy csökkentsük a szemétszállítás díját!

(*http://www.kornyezetineveles.hulladekboltermek.hu/, www.onlinetabla.hu)

Segíts Te is nekünk: három kuka, háromfajta hulladék!2018. április 10.

Papírgyűjtés

Papírgyűjtés Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából? A MEGOLDÁS: EGY GYORS OTTHONI NAGYTAKARÍTÁS! Majd hozd el az iskolába, és kapcsolódj be Te is a gyűjtésbe, amely 2018. május 18-ig tart!

2017. november 29.

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

November 24-én került sor az Eco Bihor KFT, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Bihar megyei Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Hivatal és a Nemzeti Környezetvédelmi Gárda Bihar megyei kirendeltsége  által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció október 9. és november 17. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Ambrus L. Attila, Puskás Ágnes és Takács Péter  tanárok koordinálták.2017. május 03.

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció február 6. - április 14. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Puskás Ágnes, Takács Péter és Ambrus L. Attila tanárok koordinálták.2017. május 03.

Papírgyűjtés, avagy mentsük meg a fákat!

Papírgyűjtés, avagy mentsük meg a fákat!

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére. Az ötödik alkalommal meghirdetett akció célja a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt.

Iskolánk ismét első helyet ért el. Bővebben...

 2017. április 22.

Ünnepeljük a Föld napját!

Ünnepeljük a Föld napját!

,,Ha megajándékozzuk Földünket tisztasággal, ő is megajándékoz gyümölcseivel” volt az egyik csapat jelmondata a Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőn, melyet az Ady Endre Líceum biológiatanárai, Puskás Ágnes és Hanesz Annamária szerveztek 5–8.-os diákok számára. Központi témánk a környezetvédelem, Földünk természeti kincseinek megőrzése és a környezettudatos magatartás volt.2017. április 03.

Papírgyűjtési akció!

Papírgyűjtési akció! Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából?
A MEGOLDÁS: AZ OTTHONI NAGYTAKARÍTÁS! Majd hozd el az iskolába a papírt, és kapcsolódj be te is a gyűjtésbe, amely  április 22-ig tart!
 

2017. április 03.

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

A legszorgalmasabban gyűjtő diákok, illetve osztályok jutalmat kapnak! Határidő: 2017. május 10.

Részletekért kattints a címre!2016. június 28.

Sikeres használtolaj-gyűjtés az Adyban

A 2015/2016-os tanévben iskolánk számos környezetvédelmi, illetve "zöld" projektben vett részt, legyen az a számunkra III. helyezéssel végződő országos Kaufland-olimpia faültetési, takarítási és madárlak-készítési tevékenysége, vagy később a használt elemek, elektromos eszközök, PET-palackok szorgos gyűjtése, papírgyűjtés (megyei I. helyezés). Ezek lejártával hirdettük meg újra iskolánkban a használt sütőolaj gyűjtését április 11-től június 17-ig.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2016/06/30/sikeres-hasznaltolaj-gyujtes-az-ady-liceumban.biharinaplo2016. április 22.

Papírgyűjtés – avagy nem babra, hanem kilóra ment a játék!

A föld napján, április 22-én került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére. Mi is ott voltunk. Mottónk: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

2016. április 07.

Ecotic-versenyben az Ady Líceum

Ecotic-versenyben az Ady Líceum Több romániai oktatási intézmény is részt vesz abban a különleges szelektív hulladékgyűjtési versenyben, melynek jelen szakaszában elektronikai hulladékok begyűjtését célozzuk meg. Iskolánk természetesen azonnal bekapcsolódott ebbe a programba Ambrus L. Attila földrajztanár felügyelete mellett. Az országos verseny május végéig tart. Az az iskola nyer, amelyik a legnagyobb mennyiségű elektronikai hulladékot adja le.

2016. február 19.

ECOTIC AKCIÓ

Az Ady Endre Elméleti Líceum benevezett az Ecotic Alapítvány által meghirdetett országos lakossági elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési kampányba, amely május végéig tart. A diákok e közben számos értékes információval gazdagodnak, hiszen megtudják, milyen veszélyes anyagokat tartalmaznak ezek az elektromos és elektronikai háztartási cikkek. Ugyanakkor megismerkednek azokkal a ritka-, nemes- vagy színesfémtartalékokkal is, amelyet ezek rejtenek. A tevékenység koordinátora Ambrus L. Attila.

2016. február 16.

Papírgyűjtés

Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából? A MEGOLDÁS: AZ OTTHONI NAGYTAKARITÁS! Majd hozd el az iskolába, kizárólagosan szerdánként, és kapcsolódj be te is a gyűjtésbe február 16. és március 31. között!

2016. január 14.

Lakossági elektronikai hulladék gyűjtése

Kedves  Szülő!  Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét az iskolánkban zajló szelektív hulladékgyűjtési versenyre, mely keretein belül most az elektronikai hulladékok begyűjtését célozzuk meg.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad