Zabhegyezők

Kik is vagyunk mi, Zabhegyezők?

A Zabhegyezők csoportja 9-12-es diákokból áll, akik szeretnék kipróbálni magukat animátorkodás terén vagy egy király dolog részévé szeretnének válni.
Zabhegyezőnek lenni egyben szórakoztató és  felelősségteljes dolog. Mi gyerekanimátorok vagyunk, ami azt jelenti, hogy gyerekekkel foglalkozunk. Programokat, játékokat szervezünk nekik az év során, mindezt teljesen ingyen. Ilyenkor játszunk velük, körjátékokat játszunk és arcot festünk. Önkéntes csoport vagyunk, tehát bármikor benézhet  hozzánk bárki és addig végzi ezt a tevékenységet, amíg csak a szíve diktálja!

Miért éri meg Zabisnak lenni? 

Egy eszméletlen jó társaság részévé válhatsz, ahol a programszervezésen kívül más tevékenységeket is végzünk együtt, és mindig alap a jó a hangulat! Azon kívül, hogy a társaság is király, persze, mi a gyerekekért is vagyunk, akik megmosolyogtatnak minket, feltöltenek jókedvvel és vidámsággal. Na és milyen király érzés hazamenni egy program után úgy, hogy 150-200 gyerek napját tetted boldogabbá, pont Te! 


Milyen programjaink vannak?

Amilyet csak elképzelünk, azt meg is valósítjuk! Volt már indiános, sztáros, karácsonyi és  vízalatti programunk is a sok más rengeteg mellett. A programjainkon általában 150-200-250 gyerek szokott részt venni, ami egy elég szép szám!
A váradi programok mellett viszont minden évben a magyarországi Zabhegyezősökkel együtt megrendezésre kerül a Nemzetközi Gyerekfesztivál is, ami egy egyhetes program kb. 400 gyerekkel. Hatalmas élmény, mindenképp érdemes kipróbálni!


Mindenképp próbáljátok ki, milyen érzés igazi Zabhegyezőnek lenni, nem fogjátok megbánni, és csak többek lehettek tőle és mindezt egy csoport tagjaként tehetitek, ahova tartoztok! Önkéntesnek lenni, és valakinek jót tenni vagy örömet okozni nagy dolog, meg ha valami apróságot teszel, akkor is! 

2019. október 26.

Az oroszlánkirály és a Zabhegyezők

Az oroszlánkirály és a Zabhegyezők "Egy bölcs király azt mondta nekem, összetartozunk, akkor még nem értettem, de most már igen. Nézz rájuk, egyek vagyunk." Október 26-án a nagyváradi Zabhegyező  közös kalandozásra várta a gyerekeket Büszke földén. Mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínül.

2019. június 08.

Legyen mindig gyermeknap!

Legyen mindig gyermeknap! 2019. június 8-án, reggel 9-től délután 3-ig került sor, immár másodjára, a hegyközkovácsi Gyermeknapra. Az esemény megálmodója a 11. osztályos Tóth Adrienn volt, mi pedig segítettünk neki a megvalósításban, lebonyolításban.

2018. november 24.

Zabhegyezősök Csodaországban

Zabhegyezősök Csodaországban

November 24-én a Nagyváradi Zabhegyező fergeteges kalandra várta a gyerekeket Csodaország világába. A késő őszi programnak mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínéül.

A játékos délelőttre ellátogató több mint 100 gyereket különböző kézműves tevékenységek, arcfestés, sok játék és tánc várta.

A történet szerint, Alíz haza kellene jusson, hisz tea idő van és a Kalapos segítségét kéri. Az közli vele, hogy a térkép szétszakadt, elveszett és csak akkor tud hazajutni ha újra előkerülnek a darabjai. Ebbe a gyerekek segítségét kértük, hisz ha minden állomásnál játszanak, térkép darabokat gyűjthetnek.

Ám ahogy a térkép meglett, rossz kezekbe került, mert a Vörös királynő nem akart segíteni Alíznak. A gyerekek fehér rózsákért kellett játszanak az állomásoknál ahhoz hogy a Vörös királynő visszaadaja Alíznak a térképet. Végül persze a jó legyőzte a rosszat, Alíz hazajutott tea időre, a gerekek pedig cukorka jutalomba részesültek.

Minden eseménynek és játéknak amit szervezünk meg van a saját keret meséje, így a játék nem egyszerű időtöltés, hanem egy jó cél érdekében történik. Ezzel próbáljuk a gyerekeket a jóra ösztönözni. A világ alapvetően jó, de néha segíteni kell hog jobb legyen.

A program lefolyásáért és jó hangulatáért 50 ügyes önkéntes felelt,akik néhány óra erejéig magukkal ragadtak kicsit és nagyot egy olyan világba, ahova jó visszatérni.

Szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényünkre is!

 2018. november 15.

Zabhegyező-program

Zabhegyező-program Újabb Zabhegyező-program várja a gyerekeket 2018. november 24-én, délelőtt 10 órától az Ady-líceumban.

2018. június 26.

Zabhegyezők névsora a 2017-2018-as tanévben

Zabhegyezők névsora a 2017-2018-as tanévben2017. november 04.

Őszi zabhegyezős találkozó

Őszi zabhegyezős találkozó

November 4-én, szombaton délelőtt került sor a Zabhegyezők által szervezett halloweeni programra az Ady-líceumban. A gyerekeket kézműves foglalkozás, arcfestés és körjáték várta, majd miután mindenben részt vettek, kezdődhetett a nagy játék a díszteremben. 

 2017. március 11.

Tavaszváró program

Tavaszváró program

A Nagyváradi Zabhegyező animátorai a hideg tél után nem sokat lustálkodtak, hiszen március 11-én megrendezték a Tavaszváró programot, amelyen több mint 100 gyerek vett részt. 2016. november 01.

Halloween

Halloween

Október 31-én a 8.B osztály igazi haloweeni hangulatot varázsolt a díszterembe. Számos játékkal lepték meg az alsóbb osztályosokat. Az esemény sok tánccal és jókedvvel telt.

 

 

 

 
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad