Tehetséggondozás2018. március 05.

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen

Remek eredmények a Bolyai-matekversenyen 2018. január 5-én rendeztük meg első alkalommal iskolánkban a Bolyai Matematika Csapatverseny 9-12. évfolyamos elődöntőjét. Iskolánk a Hunnia-Dél (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, valamint Erdély) régióhoz csatlakozott, ahol évfolyamonként több, mint 100 csapat versengett a minél jobb helyezésért, illetve az országos döntőre való kijutásért. Iskolánkat 9 csapat képviselte, ebből négy a legjobb hat között végzett.

2017. november 18.

XIV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

XIV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny Az Ady Endre születésének 140. évfordulójához kapcsolódó iskolai rendezvények legrangosabbika a 14. alkalommal megrendezett Partiumi Ady Endre Szavalóverseny volt. 

2017. október 06.

Újraindult a Fizika Tehetséggondozó Központ az Adyban

Újraindult  a Fizika Tehetséggondozó Központ az Adyban Október 6-án indult újra az eMag és BCR által támogatott "HAI LA OLIMPIADĂ" elnevezésű Fizika Tehetséggondozó Központ programja az Adyban. Idén 113, VI-XII.-es diák iratkozott be, köztük 40 adys. Magyar csoportjaink lesznek idén is VI., VII., VIII. és IX. osztályban.

2017. július 12.

Excelență

Excelență

La pregătirile Centrului de Excelență-Fizică, organizat în Cadrul Proiectului "Hai la Olimpiadă", desfășurat la Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, s-au înscris 106 elevi din 10 unități de învățământ din 4 localități ale județului Bihor, 85 dintre ei participând regulat la activitățile organizate săptămânal. Elevii din clasele 6-12 au fost pregătiți în 9 grupe (6 la secția română și 3 la secția maghiară) de cei mai buni profesori de la Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teologic Baptist ”Emanuel”, Liceul Teoretic ”Ady Endre” din Oradea si Liceul Teoretic ”Horváth János” din Marghita. Cu ocazia concursului Irenaeus, 65 de elevi de la centrul de Excelenţă au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anului şi rezultatele obţinute la diferite concursuri de fizică şi astronomie.2017. július 04.

Emlékezetes svájci tanulmányi kirándulás

Emlékezetes svájci tanulmányi kirándulás

A 2016-2017-es tanévben zajló nemzetközi nevelési projekt utolsó akkordjaként, június 13. és 18. között hatnapos tanulmányi kiránduláson vett részt 35 adys diák 4 tanár kíséretében. A projekt fő célja a diákok pályaválasztásának elősegítése volt. Novemberben a kolozsvári egyetemeket látogattuk meg, februárban a debreceni ATOMKI kutatóintézetben jártunk, majd júniusban Svájc közvetkezett, ahol a genfi CERN részecske-kutatóintézetet, illetve a híres zürichi Google-székházat látogattuk meg. Mindkét helyen magyar kutatók (a Google-nál volt adysok is) meséltek munkájukról, annak fény- és árnyoldalairól. Természetesen maradt idő megcsodálni Svájc, Austria, Lichtenstein és Olaszország tájait és több városát is.2017. július 04.

Újabb siker a Vermes Miklós fizikaverseny nemzetközi döntőjén

Újabb siker a Vermes Miklós fizikaverseny nemzetközi döntőjén

A Sopronban megrendezett, 2017-es Vermes Miklós fizikaverseny nemzetközi döntőjén Salánki Miklós (XD) első, Kozma Tamás (XI.D) pedig hatodik helyezést ért el. Gratulálunk mindkettőjüknek!

Bővebben...,2017. május 06.

Adys diákok szereplése Szalontán

Adys diákok szereplése Szalontán

Tíz diák és három tanár képviselte Nagyváradot a 2017. május 6-án Nagyszalontán megrendezett tudományos Diákkonferencián. A versenyzők fizika, tudománytörténet és biológia témakörökben mérhették össze tudásukat.

Az adys diákok ismét jó eredményeket értek el.

Bővebben...2017. március 07.

Remekeltek a fizikusaink

Remekeltek a fizikusaink

Február végén, a megyei fizikaolimpián ismét megcsillogtatták tehetségüket iskolánk fizikát szerető diákjai.
Sikeres szereplésük eredményeképpen az országos szakaszon képviselnek minket Árva Norbert (VIII. osztályos), és Salánki Miklós (X. osztályos) diákjaink. Bogdán Károly tanár úr készítette fel őket. 

Hajrá fiúk, csak így tovább!2017. január 30.

Tanulmányi úton a debreceni ATOMKI-ban

Tanulmányi úton a debreceni ATOMKI-ban

      Az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai és tanárai 2017 januárjában tanulmányi kirándulásra indultak Debrecenbe. A fő meglátogatandó helyszín az Atommag Kutató Intézet volt, röviden: ATOMKI.

        Korán reggel indultunk útnak, majd Debrecenbe érkezésünk után beköszöntünk a Tóth Árpád Gimnáziumba, amit igen kedvesen  mutattak be nekünk. Röviddel ezután a Debreceni Egyetemet látogattuk meg, ahol megcsodáltuk a rendkívülien szép és ritka főaulát. Ez után jött az a rész, amit a leginkább vártunk: maga az ATOMKI.2017. január 12.

Az Adyban működik a megye első tehetséggondozó központja

2012-ben az "eMag az Oktatásért" Alapítvány tehetséggondozó központokat indított az ország legnagyobb városaiban, hogy segítse a diákokat a tantárgyversenyekre történő felkészülésben. Jelenleg a matematika, fizika és informatika tantárgyak oktatását támogatják, és remélhetőleg – javaslatunkra –jövőre a robotikát is. A Bihar megyei fizikusok 2016-ban csatlakoztak a kezdeményezéshez, így jött létre az eMag Bihar megyei Fizika Tehetséggondozó Központja. További részletek az eMag Alapítvány honlapján.2015. május 27.

Diák Értékfeltáró Klub alakult az Adyban

Diáktalálkozók a hungarikumok és a gótikus várak jegyében címmel határon átnyúló projekt indult a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola és a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola közreműködésével. A pályázatot a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület nyújtotta be és nyerte meg. 


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad